FREN HİDROLİK DEPO KAPAĞI HK.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SELAM ARKADAŞLAR;DOBLONUN FREN PEDALİ AŞAĞIDA TUTUYORDU. FRENCİYE GÖTÜRDÜM, DÖRT TEKERİNDE HAVA YAPMIŞ DEDİ VE HAVASINI ALDI. BURAYA KADARINI ANLADIM. ANLAMADIĞIM NOKTAYA GELİNCE ELİNE İNCE SERT Bİ TEL ALDI UCUNU TAŞDA HEM SİVRİLTTİ MEMDE KIZDIRDI VE HİDROLİK KAPAĞINI DELDİ.USTAYA BUNU NİYE YAPTIN DEDİM. VERDİĞİ CEVAP:SENİN BURNUNU VE AĞZINI TIKATIRSAN HAVA ALABİLİRMİSİN DEDİ. DAHA FAZLA TARTIŞMAYA GİRMEDİM.
BENİM BİLDİĞİM, HİDROLİĞİN NEM ALMAMASI YÖNÜNDEYDİ..ARTI BÖYLE Bİ DELİĞİ FABRİKASI NİÇİN DELMEDİ VEYA BİZMİ GÖRMEDİK.KAPAKTAN ALINAN HAVANIN HİDROLİĞİN GİDDİĞİ BORULARDAN GEÇİP BALATALARA NASIL ULAŞTIĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM. BİLEN Bİ ARKADAŞ AÇIKLARSA MEMNUN OLURUM.AYRICA BU DELİĞİ KAPATAYIMMI? SELAMLAR. MEVLÜT.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM ARKADAŞLAR;DOBLONUN FREN PEDALİ AŞAĞIDA TUTUYORDU. FRENCİYE GÖTÜRDÜM, DÖRT TEKERİNDE HAVA YAPMIŞ DEDİ VE HAVASINI ALDI. BURAYA KADARINI ANLADIM. ANLAMADIĞIM NOKTAYA GELİNCE ELİNE İNCE SERT Bİ TEL ALDI UCUNU TAŞDA HEM SİVRİLTTİ MEMDE KIZDIRDI VE HİDROLİK KAPAĞINI DELDİ.USTAYA BUNU NİYE YAPTIN DEDİM. VERDİĞİ CEVAP:SENİN BURNUNU VE AĞZINI TIKATIRSAN HAVA ALABİLİRMİSİN DEDİ. DAHA FAZLA TARTIŞMAYA GİRMEDİM.
BENİM BİLDİĞİM, HİDROLİĞİN NEM ALMAMASI YÖNÜNDEYDİ..ARTI BÖYLE Bİ DELİĞİ FABRİKASI NİÇİN DELMEDİ VEYA BİZMİ GÖRMEDİK.KAPAKTAN ALINAN HAVANIN HİDROLİĞİN GİDDİĞİ BORULARDAN GEÇİP BALATALARA NASIL ULAŞTIĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM. BİLEN Bİ ARKADAŞ AÇIKLARSA MEMNUN OLURUM.AYRICA BU DELİĞİ KAPATAYIMMI? SELAMLAR. MEVLÜT.

usta kendince fren hidroliği ist seviyesini atmosfer basıncına eşitlemiş.bence gereksiz bir uygulama.kapağın çok pahalı olduğunu sanmıyorum yenisi ile değiştirimenizde fayda var.

fren hidrolik sisteminin dışarı kapalı olmasında fayda vardır.gerek hava ile temasın azalması,gerek toz,su ve ya yabancı cisimlerin sisteme karışmasının önlenmesi açısından sistemin kapalı kalması uygundur.

Hahahaha ne yapmis frn hidrolik bidonunun kapaginimi delmis.,...hey allahim...ne ustalara kaldik yaaaa...

Mevlut baba fren hidrolik ivisi borulardan gecerek balatalara ulasmaz...fren pistonlarina gelir.....fren pedalina uygulanan basinc borular vasitasi ile pistonlari sisirir.......sisen pistonlar baatalari disklere veya kampanalara iter ...pedaldaki basinc azalinca piston geri cekilir ve frenleme sona erer......bu aslinda.....fizikte pascal kanunu diye gecer.....

Hidrolik Fren Sistemi Çalışma Prensibi:
Hidrolik fren sistemi prensibi paskal kanunu esasına dayanır.
Paskal Kanunu: Kapalı bir ortamdaki sıvıda basınç tüm yönlere eşit olarak yayılır.Fren pedalına ayak kuvveti uygulandığında merkez pompasında fren hidrolik basıncı oluşur.Bu basınç fren borusu ve hortumları içinden tekerlek fren silindirine kadar eşit oranda yayılır.Burada hidrolik basınç gerdirme kuvvetine dönüşür ve fren pabuçları ile fren  kampanalarına yada disklerine baskı uygulanır
Buda internetteki bilgi...vay anasini sanki benden kopya cekmisler.....

SELAM BAKİ BEY VE RAPTOR ARKADAŞ. BU İŞE ZATEN AKLIMIN YATMADIĞINI YAZMIŞTIM. USTA ARABANIN ALTINDAN KÜÇÜK Bİ ANAHTARLA Bİ CIVATAYI GEVŞETTİ ÇIRAK FRENE BASTI VE BU ŞEKİLDE 4 TEKEREDE AYNİ İŞLEMİ YAPTILAR.FREN MERKEZİNE FALAN HİÇ DOKUNMADILAR. BU HAVA ALMA İŞİNİ DUYMUŞTUM AMA BALATA DEĞİŞTİRİLDİKTEN SONRA YAPILDIĞINI SANIYORDUM. BEN ASLINDA İŞİN O TARAFINDA DEĞİLİM. Bİ KİMYACI OLARAK FREN HİDROLİĞİNİN NEM ÇEKEN Bİ KİMYASAL SIVI OLDUĞUNU BİLDİĞİMDEN ,BU DELİK İŞİNİ FORUMA YAZDIM . BENİM KAPAĞI DELDİLER, BAŞKASI DELDİRMESİN.
DELİĞİN ÇAPI 1 MM KADAR YARIN SİLİKONLA TIKARIM.AYDINLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.SELAMLAR.MEVLÜT.

Mevlut baba fren hava civatasini gevseterek. Pompala pompala bas yaparak borudaki hava alinir bu standart bir islendir....

o usta ne kadar akıllıymış işin inceliklerinden peek anlamıyorlar o hidrolik hem nem almaması gerekir hemde tozdan kirden korunması gerekir italyan mühendislerin bi bildiği var ki kapalı yapmışlar yoksa onlarda delerlerdi

SELAM ARKADAŞLAR. DAHA ÖNCE YAZDIM .BÖYLE USTALAR OLDUKÇA ,DAHA ÇOK MESAJLAŞIRIZ.DELİK BUGÜN TIKANACAK.SELAMLAR .MEVLÜT.

bakiergul tarafından yazılan metin:
Mevlut baba fren hava civatasini gevseterek. Pompala pompala bas yaparak borudaki hava alinir bu standart bir islendir....
SELAM BAKİ BEY SİZİN YAZDIĞINIZI. DAHA ÖNCEKİ ARABAMDA BALATALARI ÖZEL SERVİSDE DEĞİŞTİRİKEN GÖRMÜŞTÜM.BEN İŞİN O TARAFINDAN VAZ GEÇTİM İLK OKUL MEZUNU Bİ USTANIN KOSKOCA FIAT FİRMASI MÜHENDİSLERİNDEN DAHA FAZLA BİLDİĞİNİ SANMASI. SİTEYE KONU AÇMAMIN ESAS SEBEBİ BU. BU TİP USTALARA HAYATIMIZI EMANET EDİYORUZ.
USTA CIVATALARI SIKARKEN TAKILDIM. BEN EMEKLİYİM,EMEKLİNİN CANI AZ OLUR VİDALARI İYİ SIK DİYEREK TAKILDIM.DAHA SONRA DA 80 KM DE SERT FREN YAPARAK DENEDİM. ABS FALAN OLMADIĞI İÇİN DÜZ Bİ ŞEKİLDE BAYA KAYDIM. ŞİMDİLİK FRENLER SAĞLAM DELİĞİDE SİLİKONLA TIKAYACAĞIM. SELAMLAR .MEVLÜT.

mevlüt amca okapağı bence yeni al ama tabi çok bişey değilse daha sağlıklı olur gerçi slikonla güzel işçilikle sağlıklı olabilir

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
mevlüt amca okapağı bence yeni al ama tabi çok bişey değilse daha sağlıklı olur gerçi slikonla güzel işçilikle sağlıklı olabilir

Silikonlar yeterli olabilir...

SİLİKON OLMAZSA YENİSİNİ ALIRIM SAĞOL. SELAMLAR .MEVLÜT AMCAN.

Hahahaha ne yapmis frn hidrolik bidonunun kapaginimi delmis.,...hey allahim...ne ustalara kaldik yaaaa...

abi bizim burada deli diye bağlarlar böyle ustaları...benim arabama kafasına göre delik açacak adamın mermiden hızlı koşması lazım!

RAPTOR tarafından yazılan metin:

abi bizim burada deli diye bağlarlar böyle ustaları...benim arabama kafasına göre delik açacak adamın mermiden hızlı koşması lazım!

😀😀

RAPTOR tarafından yazılan metin:

Aynen aynen kanki..

SELAM ARKADAŞLAR.OYBİRLİĞİ İLE DELİNİN DELDİĞİ KAPAKTAKİ DELİK TARAFIMDAN UYGUN MALZEMEYLE TIKANIP SORUN ÇÖZÜLMÜTÜR. SELAMLAR. MEVLÜT.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM ARKADAŞLAR.OYBİRLİĞİ İLE DELİNİN DELDİĞİ KAPAKTAKİ DELİK TARAFIMDAN UYGUN MALZEMEYLE TIKANIP SORUN ÇÖZÜLMÜTÜR. SELAMLAR. MEVLÜT.

*clap*

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back