Yardım Hararet ve Kapaktan su atma sorunu

Method

Yeni Üye
Doblo
Adı
Oman
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba;

2016 model doblo 1,6 multijet premio plus aracımda sorun baş göstermeye başladı. Gün içinde aralıksız hiç durmadan 0-100 km hız aralığıın da durkallarda dahil kullandığımda hiç bir sorun yok fakat ne zaman şehirler arası yolculuğa çıksam 130-150 hızlarında 15-20 dk sürekli gitsem hararet göstergesi bir anda sona fırlıyor ve radyatör sıvısı çok sıcak diye uyarı veriyor. Kenara çektiğimde bazen 30 saniye de bazen ise 1-2 dakikada hararet tekrar kendine gelmiş oluyor fakat hararet ile beraber motor suyu kabının kapağından su tahliye etmiş oluyor . Ustalara ve Bosh servise başvurdum fakat çözemediler termostat, devir daim pompası, radyatör, yağ soğutucusu su kabı orjinalle değişmemize rağmen hala düzelmedi. Ayrıca 2 farkı noktada da kaçak testi ve conta yanık testi yaptırdım fakat herhangi bir sorun göremediler. Yardımcı olursanız çok sevinirim. motorun gidişinde vs herhangi bir sorun yok performansı mermi gibi uçuyor araba

Öncelikle anlatmış olduğunuz sorun conta yanığı gibi gözüküyor ama conta yanık testi yaptırdım dediniz ama conta yanık testi ile bazen belli olmuyor iyi bir ustaya göstermenizde fayda var diye düşünüyorum

biz de son çare öyle düşünüyoruz zaten değiştirmediğimiz parça kalmadı pek 🙂 sadece motora girmektense sandık motor almak daha mantıklı geliyor 244 bin km de şuan adamlar 100-130 bin conta için fiyat veriyor sandık motor şuan 170 bin + 20 işçilik yetkili serviste

bu arada kullanım esnasında tekleme, beyaz duman atma, gaz yememe veya rölantide dengesizlik vs yok ustalarda kullandı aracı conta testide yaptılar bahsetmiştim 2 farklı firmada onlarda conta değil dediler ama siz ne düşünüyorsunuz ? Acaba ucundan biraz ısırdı mı contanın ondan mı yapıyor fakat yağ su karışma gibi bir durumda yok kesin olarak ustalarda tam kesin conta diyemediler

Bugün ustanın birine gösterdim contanda birşey upk eşanjörden kaynaklıdır dedi. Siz ne düşünüyorsunuz

Youtube da kesici garage diye bir kanal var.Kimsenin dokunmaya cesaret edemediği mareaları hayata döndüren bir usta varsanırım zonguldakta sadece marea değil her araca aynı şekilde yaklaşıyor.yolun düşerse bir göster bence.

Bugün ustanın birine gösterdim contanda birşey upk eşanjörden kaynaklıdır dedi. Siz ne düşünüyorsunuz
Egr soğutucu su alıyorsa aracınızda su eksiltme var mı egzostan beyaz duman atma v.s büyün su sistemini değişmişsiniz ama içinde su dolaşan egr emme manifoldu gibi parçalar bazı arızalar çok incedir ilk defa başa gelebilir olmaz demezsiniz olur işiniz zor en son dediğiniz gibi motora girilir.Aracınızın geçmişi nedir siz 2. sahibi misiniz? geçmişte su durumu nasıldı düzenli antifiriz konuldu mu bunlar önemli sistem pas almışsa herşey olur ustanın dediği yerlerde plastik parçalar mevcut çürüyor.

Yani dediğim gibi su eksiltme yok beyaz duman yok yani senelerdir araç kullanırım proformansı çok diri çok dinamik sıkıştırıyorum bazen kalkarken vs acaba yapacak mı diye yok 3 bin vere getirmeme rağmen 2. Viteste sorun yok ama 120 km hızı geçim 20 dk gidim öyle su atıyor kapaktan geçen hava soğuktu tekrar denim dedim birşey dikkatimi çekti hararet fule gelince motor sıcaklığını içeri veriyordum ısınalım diye fakat bir de soğuk üflemeye başladı anladığım kadarıyla içeride su bırakmıyor bütün suyu bidona geri basıyor acaba içeri gaz mı basıyor ama dediğim bini bütün gün ara vermeden kullan aracı hız yaparken de 110 da git hiç bir sorun yok hararet hep 90 da oluyor

Egr soğutucu su alıyorsa aracınızda su eksiltme var mı egzostan beyaz duman atma v.s büyün su sistemini değişmişsiniz ama içinde su dolaşan egr emme manifoldu gibi parçalar bazı arızalar çok incedir ilk defa başa gelebilir olmaz demezsiniz olur işiniz zor en son dediğiniz gibi motora girilir.Aracınızın geçmişi nedir siz 2. sahibi misiniz? geçmişte su durumu nasıldı düzenli antifiriz konuldu mu bunlar önemli sistem pas almışsa herşey olur ustanın dediği yerlerde plastik parçalar mevcut çürüyor.
Aracın 2. Sahibiyim zaten araçta termostatı iptal edip direk bağlamışlar biz de değişmiştik anladığım kadarıyla antifirizli kullanılmış diyemem kullanılmamış da diyemem tam arasında gibi parçaların durumu

Öncelikle anlatmış olduğunuz sorun conta yanığı gibi gözüküyor ama conta yanık testi yaptırdım dediniz ama conta yanık testi ile bazen belli olmuyor iyi bir ustaya göstermenizde fayda var diye düşünüyorum
Geçen bir doblo ustası buldum ferhatpaşada adam sadece fiat marka yapıyor. Kesinlikle conta değil birşeyi yok arabanın dedi kendi de kullandı tur attı suyu fulledi falan öyle Baktı conta demedi oda egr soğutucusu tıkanmış olabilir dedi

Back