Isıtma bujisi sıkışmış çıkmıyor

alibaba40

Yeni Üye
Doblo
Adı
okan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
2007 model 1.3 multijet aracımım ısıtma bujisini sökemediler kırılabilirmiş ne yapmalıyım.

Dibine wd40 sıkarak çıkarıyolar.
1 hafta boyunca wd40 sıkın öyle sökmeyi deneyin.

Kırılma ihtimali her zaman var nazik ve sabırlı olmak gerekiyor

Teşekkürler deneyim bakayım.

Wd40 sıktiktan sonra sökerken sıkıp gevşetip sıkıp gevsetip seklinde sökmeye çalışın etkili olacaktır direk sökme hareketine gecince pastan kaynakli kırılır ama sıkıp gevşetince daha rahat olur bosluk olusturdugundan kaynaklı

Son düzenleme:
2007 model 1.3 multijet aracımım ısıtma bujisini sökemediler kırılabilirmiş ne yapmalıyım.
silindir kapağını sökmeden çıkartılıyor... iyi usta bulursan çıkartılır... benim araçtada öyle oldu kırdılar... silindir kapağını söküp çıkarttılar... aracın içine ettiler 1 aydır siboplardan ses geliyor her gittiğim usta farklı şey söylüyor...

Merhaba. İzmirde Servet torna direksiyon var Tr de bu işin vakkosu bu adamlar kırılmış bujiyi dahi cıkarıyorlar. Hiç kurcalama yakınsan git direk sorunu çözerler,2 ay once 2 tane kırılmış bujimi 1000 tl ye söktüler.

1.3 lerde maalesef kronik dediğimiz bir sorun bu.
İşin ustası yavaş yavaş wd40 sıkarak çıkarabilir ama bilmeyen ya da uğraşmak istemeyen kırabiliyor sonra tornacıya gönderiyor
geçmiş olsun

vd 40 yada direksiyon hidroliği dökün her gün hafif hafir fazla zorlamadan sıkma gevşetme yapın. sökersenizde bakır partiküllü gres yağ sürün bir sonraki sökmede çok rahat sökerseniz. ben öyle yapıyorum. sorun yaşamadım.

Back