Dün bende 65xxx km'deki 2004 model 1.9 jtd aracımı Adana Bosch Car Service'ye götürdüm
Belli başlı sorunlar yoktu ama rahatsız olduğum, dizel için olağan olsada beni rahatsız eden durumlar vardı
Örneğin soğuk motorda 2000 devire kadar dipgaz yapınca duman görebiliyordum aşırı olmasada vardı, soğuk motoru çalıştırırken gene aynı şekilde kara duman vardı, aşırı bindirmede 3600-4xxx devirlerde de duman mevcuttu
Araçta daha önce enjektör temizleyici kullandım birinin markasını hatırlamıyorum ikiside würth idi, ve bunlardan sonra aracın sesi azaldı, daha yumuşak ve temiz çalışıyordu fakat genede yukarıdaki duman mevzusu azalmış olsada mevcuttu
Araçta egr yi iptal ettirdim, daha sonra da dün carbon clean işlemini yaptırdım
Bana araç daha kolay marş alıyor gibi geldi, dipgaz bindirmede ve soğuk bindirmede duman azalmıştı hayli, zaten çıkan dumanda dizelin karakteristiği🙂
Ayrıca soğuk motorda alt devirden bindirince enjektörlerden gelen dikiş makinesi seside kesildi, bunun yanında rolantide göz yakacak kadar keskin bir gaz çıkışı oluyordu egzozdan, o koku ve gazda kesildi🙂 işlem sırasında aracın arkasında duramadım çok yoğun ve keskindi, sanıyorum ki yanan kurumdu bu
Sonuç olarak aracın bir taraflarına iyi geldiği kesin, fakat değişimi, aracını uzun süredir ve dikkatli kullanmayan birinin fark etmeside oldukça zor, genede ben yapılması taraftarıyım, sırada aklımda emme manifoldu temizliği ve kat iptali var, bakalım bunlarla ne olacak🙂