bak ben bunu bilmiyordum 🙂 çok şükür servise uğradığımız yokben 1 yıl diye biliyorum.o yüzden sormuştum nerede değiştirdiniz diye.
''Fiat yetkili servislerinde yaptırdığınız ve bedelini ödediğiniz işçilikler, kilometre sınırlaması olmaksızın 24 ay boyunca onarımı yapan yetkili servisin garantisi altındadır. Aracınızın onarımında kullanılan Fiat yedek parçalar kilometre sınırı olmaksızın 24 ay boyunca garanti altındadır.''
bak ben bunu bilmiyordum 🙂 çok şükür servise uğradığımız yokben 1 yıl diye biliyorum.o yüzden sormuştum nerede değiştirdiniz diye.
''Fiat yetkili servislerinde yaptırdığınız ve bedelini ödediğiniz işçilikler, kilometre sınırlaması olmaksızın 24 ay boyunca onarımı yapan yetkili servisin garantisi altındadır. Aracınızın onarımında kullanılan Fiat yedek parçalar kilometre sınırı olmaksızın 24 ay boyunca garanti altındadır.''
inşallah abi aminn 🙂bak ben bunu bilmiyordum 🙂 çok şükür servise uğradığımız yokben 1 yıl diye biliyorum.o yüzden sormuştum nerede değiştirdiniz diye.
aman uğramak zorunda kalma.inşaallah.
Selamın aleyküm abi aracım 2010 1.3 multijet doblo Aracımı ilk çalıştırdığımda sarı renkte buji işareti yaklaşık 30 saniye yanıyor ben o işaret sönmeden hareket ettirmiyorum ama sorun olurmu yanmasıkızdırma bujisi ne işe yarar : mazot çabuk katılaşmaya giden bir yakıttır. içinde bulunan parafin oranına göre( parafin bildiğimiz mumdur ) çok düşük sıcaklıklarda donma noktasına gider. piyasada euro dizel diye satılan yakıtlarda donma derecesi -20 - 25 derece civarıdır. yani bu sıcaklıkların ötesinde mazot kristalleşerek donar. dizel aracımızı çalıştırmaya hazırlanırken biz uygun olan çalışma şartlarını şu şekilde sağlarız, yakıtı ve yanma hücresini uygun alevlenme ortamına getirerek. işte bu işi araçlarımızda kızdırma bujisi yapıyor. giren hava ısıtılmaz arkadaşlar, yanma odası, enjektör tepeleri uygun sıcaklığa getirilir. Dizel motorların çalışma prensibi sıkıştırılmış ve bu sayede çokça ısınmış (yaklaşık 850 derece) olan havanın üzerine enjektör sayesinde motorin püskürtülerek yanmanın sağlanmasından ibarettir.