Lastik havaları

@Fethi KORKUT
Benim ş dışı o değeri görmek için uzun zaman 150 le falan gitmem lazım

225/45/17 40PSİ Yazlık
205/55/16 38PSİ Kışlık

@Fethi KORKUT
o havayla az bile yakmış.

Hele bugün benim aracın tüketimi gordu delircekti 🙂

agalar abiler kaardeşlerim aracın üzerindekiler crona gecen hepsini 35 yaptım araba her kasısde tak tak tak vuruyor rahatsız oluyorum napayım çok sert oluyor napayım ya

@Onuraltunörs
Yük taşımıyorsan 36 iyi.
Uzun yol yüklü isen arkaları 38 yapmak iyi olur.

@Onuraltunörs
ben 33 diye hatırlıyorum ama kapıya bakmak en garantisi.

@Gemlikforum
@Sezgin Tok ön arka fark etmiyor hepsine 34 basıyorum şehir içinde çok rahat oluyor. olduğum yerde yollar hep kilit parke basınç fazla olunca cok rahatsız ediyor. Yük atmıyorum uzun yolda lastik ısındığında ölçtüm 38 e çıkıyor. Yakıtta da sıkıntı yok bence. uzun yolda 4,9 ile 5,9 arası.

bizim burda şehir içi yolları felaket durumda o yüzden aracı çok sallıyor çok vuruyor kışlık lastiklerimde sorun yok zaten ama yazın orjinal lastiklere geçince sıkıntı başlıyor o yüzden biraz daha rahat olsun diye fazla basmıyorum havaları ama haftaya izmire gidicem sürekli gel git yaptığım için aracın ne yaktığını biliyorum giderken orjinal havaları basıp gidicem bakalım ne kadar farkedecek

@bedbaht155
dedim dedim ama bu gün itibariyle havaları 39 çıkardım.çünkü ön lastik tabanlarının dışa bakan kısmı pul pul atmıştı ve ben ön arka olarak değiştirdim 5000 km yoldan sonra şimdi öne aldığım arka lastiklerde de aynı sorun baş göstermeye başladı.ön düzen ayarlaına baktırdım hiçbir sıkıntı yok. bende bu kararı aldım.lastik diş derinlikleri 10 numara ama taban kenarları çok kötü.durumun ön lastiklerde olması sebebinin bu olabileceği kanaatine vardım.bir süre konfordan ödün vererek böyle deneyeceğim.

@bedbaht155
cronolarda o sıkıntı var.

Back