Lastik kaplama hakkında bilinmeyenler.

UğurBalci

Fenomen Üye
Doblo
Kayıt
22 Ekim 2010
Mesaj
1.159
Yaş
35
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Şehir
Bursa
Meslek
İşçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
KURŞUN GRİ
Kaplama lastik işinin, ehil ellere yaptırılması ve standartları olması doğayı koruyor.

Doğru lastiğin güvenli ve akıcı bir trafiğin baş şartı olduğunu her fırsatta vurgulayanLASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; çok tartışılan kaplama lastikler konusuna açıklık getirdi. ''Lastiklerin sertifikalalandırılmış tesislerde üstün teknoloji ve uzman ekipler tarafından kaplandığı takdirde ömrünün uzatılabileceğini'' belirten Bahadır Ünsal; ''Sertifikası olmayan tesislerde kaplanan lastik tehlike saçabilir. Mutlaka sertifika sorunuz'' uyarısında bulundu.
Ticari araç sürücülerinin ekonomik nedenlerle tercih ettiği kaplama lastik uygulaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD; çok tartışılan kaplama lastik konusunda kamuoyunda yanlış bilinenlere açıklık getirdi. LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; R 109 Sertifikalı ve standartlara uygun şekilde doğru kaplanan lastiğin, lastiğin 2. ömründen de faydalanılmasına fırsat sağlayarak hem araç operasyon giderlerini azalttığını hem de doğayı koruduğunu söyledi. LASİD Genel Sekreteri Ünsal; R109 sertifikasına sahip olmayan ve "merdiven altı" diye nitelenen tesislerde kaplanan lastiklerin trafikte tehlike yaratabileceğine dikkat çekti:
''Kaplama lastik; bilenlerden çok bilmeyenlerin konuştuğu bir konu. Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği olarak kaplama lastik konusunu ve bu konunun doğru bilinmesini önemsiyoruz. Lastik kaplama, aşınmış olan lastiğin sırtının yenilenmesidir. Kaplanmış bir lastik, performansından herhangi birşey kaybetmeden aynı servis koşullarında yeniden kullanılabilir. Günümüzde gelişen lastik teknolojisi; lastiklerin gövdesinin birkaç kez kaplanmasına olanak sağlar. Kaplama; yeni lastiğin ömrünü uzatarak yeni lastikler kadar güvenilir kullanım sağlar. Ancak lastik kaplama işleminin, mutlaka R109 standardına göre sertifikalandırılmış tesislerde yaptırılması gerekir.
(link)
 
Ahhh ahbu tırcılar yokmu canı Sağolasıcalar birde yolun ortasında bırakmasalar artıklarını iyi olacak
 
hiç gerek yok. bizde kaplama zaten tamamen merdiven altı gibi.
 
Tavsiye etmiyoruz 👎 ne kadar kaliteli olursa olsun ilk gunki hamurla ortusmuyo. O yüzden kopuyo.
 
@Sincanli2013
Helal olsun başkanım
 
uğurum sağolasın bilgilendirme için
 
Kaç kez kaza atlattım bende o uzun yolda karşılaştığım lastik parçalarından
 
Ben bir ara uğraşmıştım lastik kaplama 2 şekilde yapılıyor
1. Sıcak kaplama
2. Soğuk kaplama
Sıcak kaplama soguk kaplamaya göre daha uzun ömürlüdür ancak hem işcilik hemde maliyet olarak yüksek oldugundan artık çok tercih edilmiyor.soguk kaplamayı ilk yapanlardan ve yaygınlaştıran Petlasın şimdiki sahibi rahmetli Abdulkadir Özcan dır hazır diş yapısıyla gelen şeritleri traşlanmış lastik yüzeyine yapıştırma ile yapılıyordu ilk zamanlar aradan seneler geçti halen aynımıdır bilmiyorum.Zaten bizim araçlarımıza uyumluda bişey degildir imalatcılar aksini iddaa etselerde hız lastigi olarak kullanmak sıkıntı yaratır hız derken 90 km üstü bile sıkıntıdır şimdiki kamyonlar bile kullanmasa iyi olur derim asıl kullanım alanı büyük iş makinalarının lastikleri hani şu bizim araçların bile içinden rahatlıkla gecebilecegi lastik ebatları için
 
gecen ben yolda vurdum bi lastige alttaki karlıgı kopardı
 
Back