Motor soğukken ses gelmesi

Muratcanyilmaz16

Azimli Üye
Doblo
Adı
Murat
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
Selamın aleyküm arkadaşlar aracım 1.6 doblo safeline ağır bakımları iki ay önce yapıldı.
Triger seti
Debriyaj seti fren diski balatası yağı vs
İki gündür sabah aracı ilk çalıştırdığım da sanki dönen bir pervaneye bir şey takılmış gibi ritmi bozan garip bir ses geliyor araba ısınınca ses gidiyor ustaya götürdüm fakat sesi duyamadığı için bir şey yapamadı ses neyden geliyor olabilir ?

Kayış kasnağından geliyor olabilir kaputu açın kasnak kısmına kulak verin dönen bir şeyden olduğu aşikar bir video da çekip atabilirsiniz

Altarnatör kayış ve kasnağını iyi kontrol etsin ustanız

ustaya götürdüm beklemedeyim şamzuman olabilir rulmandan olabilir diyor

ustaya götürdüm beklemedeyim şamzuman olabilir rulmandan olabilir diyor
%90 rulmanlar. Çok defa başıma geldi. Alternatör ve gergi rulmanı saçma sapan zamanda ses yapabiliyor. Aniden bozulup, sarabiliyor. Ucuz yollu halledersiniz umarım. Bana şanzumanla alakası olduğu fikri hiç uygun gelmiyor. Şanzuman dan yapsa baştan da yapardı diye düşünüyorum.

%90 rulmanlar. Çok defa başıma geldi. Alternatör ve gergi rulmanı saçma sapan zamanda ses yapabiliyor. Aniden bozulup, sarabiliyor. Ucuz yollu halledersiniz umarım. Bana şanzumanla alakası olduğu fikri hiç uygun gelmiyor. Şanzuman dan yapsa baştan da yapardı diye düşünüyorum.
Aynen şanzımanda bir parça zarar görse ısındığında da yapar ısındığında geçiyorsa genelde bu kayış sisteminden oluyor

Bende skoda favorit varken totalde 3 defa şanzuman indirdim. 1 defa baskı balata değiştirdik. 1 sene sonra sorunlar başladı. Yine değiştik. Sonra sabah soğukta uğultu yapıyordu. 3.defa indi. Bu sefer sanzuman acildu 5.vites dişlisi senkromencler vb bazi rulmanlar degismisti. Sorum 3 asagi 5 yukari çözülmüştü. Ben de çok kıldım o zamanlar. Neyse böyle bir durum yaşadım fakat bu durum dobloda pek olası gelmedi bana. Umarım yanılmayız. Iyi akşamlar.

Herkese çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için ustaya bırakmıştım bugün 3.gün arıza tespiti yapılamamış bakmamış arabaya gidip alıcam. Bursa da tandık işini hızlı düzgün yapan bir usta var mı ?

Back