Doblo motor yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pisek87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bakımı yapalı ne kadar oldu? Motoru ele almazsınız merak etmeyin o ışık hiç sönmezse sorun edin soğuk havada hepimizin malumu yağ donuklaştığından ısınana kadar bu sıkıntı olabilir. Bazen bu durum yağdan da filtreden de kaynaklanıyor bilip bilmeden millet konuşur ustalar herkes usta değil bunu sorun etmeyin motorunuzun yağ seviyesine bakın normal olduktan sonra ve uyarı verse de kısa sürede söndükten sonra sorun etmenize hiç gerek yok motoru ele almazsınız.
Yağ bakımı ve filtre değişimi yapmadan önce bu uyarıyı veriyordu canımı fazla sıktı diye yağ bakımı ile filtre ve müşür değişimi yaptırdım Bakım yapalı 1 ay oldu servisin kullandığı Selenia 5-30 marka yağ ile opar orjinal filtre kullanıldı ama sonuç hüsran. Herseyi geçtim bir tamirci tanıdığım bile yağ lambası soğuklarda 1-2 sn söner ama sıkıntı olmasa niye 6 saniye kadar uzun yansın bir yerde problem vardır deyince başa döndüm.

Yağ bakımı ve filtre değişimi yapmadan önce bu uyarıyı veriyordu canımı fazla sıktı diye yağ bakımı ile filtre ve müşür değişimi yaptırdım Bakım yapalı 1 ay oldu servisin kullandığı Selenia 5-30 marka yağ ile opar orjinal filtre kullanıldı ama sonuç hüsran. Herseyi geçtim bir tamirci tanıdığım bile yağ lambası soğuklarda 1-2 sn söner ama sıkıntı olmasa niye 6 saniye kadar uzun yansın bir yerde problem vardır deyince başa döndüm.
Bir şey olmaz ama kafaya takmayın gidin pompayı değiştirin gitsin.

Geçen hafta sonu istanbulda kar yağdı az çok biliyorsunuz bende 2 haftadır arabayı çalıştırmadığım için bu soğukta akü ölmesin diye biraz garajta boşta çalıştırdım. Arabanın derecesi 4 dereceydi direk sorunsuz çalıştı. Yağı değiştireli 9 ay oldu 8 bin civarıda kilometre yaptım uyarı filan vermedi. Sizin sorununuz başkada olabilir yağ değişimi iş görmediyse.

Ben bitlis’te yaşıyorum bilen bilir buranın karını soğunu benim aracım 2009 doblo 1.4 sabahları dışarısı -6 ile -10 arasında bir soğukluk var aracıma ilk marş vurduğumda arada bir yağ basınç uyarısı veriyor ki buda normal bende ilk zamanlarda korkmuştum ama endişelenmeye gerek yok normal bir şey hava soğukken arada bir aracınızda bu arıza uyarısını göre bilirsiniz

-14 ankarada tek marşta alıyor 1.9JTD 2003 aracım. Ama dediğin gibi yağ lambası 5 10 saniye sönmüyor sonra sönüyor tabi çalışırken çar çur ediyo ilk. Soğuktan yağ özelliği gidiyor galiba olabilir araştırmamız lazım. Takipteyim ❤️

Eger cok kafaniza takiyorsaniz yetkili servise gidip filtrenizi orada degistirin. Disarida degistirdikleri filtre de opar olabilir ama bir cok modeli oldugu icin gozle gorulemeyecek farkliliklar olabiliyor filtrelerde ve yerine tam otursa bile yine de islevini tam yapamayabiliyor. Hem serviste degisimden sonra yapmaya devam ederse servise gidip sorunu nokta atisi ogrenebilirsiniz.

Bu soğuk havalarda bunu yaşarsınız filtreyi değişsenizde bunun olma durumu var.Bende de oluyordu son bakımda yağı değiştirdim farklı bir marka kullandım sıcak havalarda uyarı almamaya başladım ama havalar soğuduktan sonra yine bir kısa süreli uyarı geliyor sönüyor takmıyorum yağ ve suyu sıksık kontrol ederim hiçbir sorun yok

Vallaa arkadaşlar bu yağ basıncı düşük olayı D3 1,6larda kronik çok araştırdım ve basimada geldi buraya yazdım zaten ve su hava şartlarında hava sıcaklıkları normal gitti bı bafta hiç bir uyarı yok şuan kar buz var sıcaklıklar -2 -3 sabah ilk çalışma da motor sogukke. Gene uyarıyı veriyor demekki yağ alışkanlığından yapıyor boşuna arabayı kurcalaymayin serim ben

Vallaa arkadaşlar bu yağ basıncı düşük olayı D3 1,6larda kronik çok araştırdım ve basimada geldi buraya yazdım zaten ve su hava şartlarında hava sıcaklıkları normal gitti bı bafta hiç bir uyarı yok şuan kar buz var sıcaklıklar -2 -3 sabah ilk çalışma da motor sogukke. Gene uyarıyı veriyor demekki yağ alışkanlığından yapıyor boşuna arabayı kurcalaymayin serim ben
Katılıyorum

antalya havasinda bu uyariyi aliyorum, benim hemen sonuyor, uyariyi zor okuyorum, fakat sadece ilk calistirmada var, ayni gun diger kullanimlarda uyari gelmiyor.

bin kilometredir bende arac ikinci el aldim, bin km dir yoktu yeni basladi, onemsiz midir anlamadim. antalya'da bu sorunu yasayan , usta oneren var mi ?

antalya havasinda bu uyariyi aliyorum, benim hemen sonuyor, uyariyi zor okuyorum, fakat sadece ilk calistirmada var, ayni gun diger kullanimlarda uyari gelmiyor.

bin kilometredir bende arac ikinci el aldim, bin km dir yoktu yeni basladi, onemsiz midir anlamadim. antalya'da bu sorunu yasayan , usta oneren var mi ?
Bende de Konya'da aynı durum var her sabah veriyor uyarıyı, bakım yaptırdım geçmedi, ustalar yapacak bişey yok önemli değil dediler

Kolay gelsin
Ben size bir şey soracaktım '' opar orjinal filtre kullanıldı ' demişsiniz .

Kullanılan filitrenin ürün numarası nedir ? Biliniyormu .
Sizin aracın motor no ile uyumlu mu . 1.6 larda start - stoplu olanların veya olmayanların yağ filitreleri bir birine takıyorlar acaba ondan mı oluyor .

Kolay gelsin
Ben size bir şey soracaktım '' opar orjinal filtre kullanıldı ' demişsiniz .

Kullanılan filitrenin ürün numarası nedir ? Biliniyormu .
Sizin aracın motor no ile uyumlu mu . 1.6 larda start - stoplu olanların veya olmayanların yağ filitreleri bir birine takıyorlar acaba ondan mı oluyor .
Start stoplu olması birşey değiştirmez o aracın çalıştırma sistemiyle alakalı motor aynı motor filtre aynıdır.Orjinal filtre firmaya belirlenen standartlarda filtre yapan veya yaptıran firmalar vardır ve internetten ana bayilik yapan yerlerden yada sanayide parçacılardan alabilirsiniz birde kaliteli olup muadil ürün üreten firmalar var opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil uzun süreli olursa ve yolda giderken de yaparsa işte o zaman bakmak gerekir.Bu uyarı farklı sıkıntılardanda olabilir mesela yağ pompa süzgecindeki conta işlevini yitirdiğinde aynı uyarıyı verdirebilir

Sanayiden opar diye aldığınız yedek parçaların çok büyük bölümü dışı opar içi sahte yedek parça.Filtrenizi ya man yetkili satcısından veya yetkili servisten başka yerden almayın.Düşük kalite filtre şişme yaparak yağlamayı düşürüyor.Yanıldım da bir defa sanayiden opar hava filtresi aldım 5 binde bir değiştiriyorum hava filtresini sanayiden aldıktan sonra araba itekleme yada amiyane tabirle kerkinme yaptı sonra öğrendim ki sahte filtrden yapıyrmuş servise gidip orjinal filtre taktırdım sorun geçti çıkan filtreyi sordum yan sanayi denildi.Sözde opar kutulu satmışlardı ama oparla alakası yok.Satan yerde opar levhası olan fiat yedek parçacı büyük bir dükkandı.Size tavsiyem yetkili serviste yaptırın yağ bakımını.

Start stoplu olması birşey değiştirmez o aracın çalıştırma sistemiyle alakalı motor aynı motor filtre aynıdır.Orjinal filtre firmaya belirlenen standartlarda filtre yapan veya yaptıran firmalar vardır ve internetten ana bayilik yapan yerlerden yada sanayide parçacılardan alabilirsiniz birde kaliteli olup muadil ürün üreten firmalar var opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil uzun süreli olursa ve yolda giderken de yaparsa işte o zaman bakmak gerekir.Bu uyarı farklı sıkıntılardanda olabilir mesela yağ pompa süzgecindeki conta işlevini yitirdiğinde aynı uyarıyı verdirebilir
Kolay gelsin

Biraz açalım konuyu
'' Start stoplu olması birşey değiştirmez o aracın çalıştırma sistemiyle alakalı '' demişsiniz doğru , bu arıza aracın start - stoplu olmaysıyla alakalı değildir .

fakat doğru parçayı (bakın orjinal demiyorum ! doğru parça ) bulmak için start - stop ifadesi bize lazım .

'' motor aynı motor filtre aynıdır '' malesef aynı değil !

'' Orjinal filtre firmaya belirlenen standartlarda filtre yapan veya yaptıran firmalar vardır ve internetten ana bayilik yapan yerlerden yada sanayide parçacılardan alabilirsiniz birde kaliteli olup muadil ürün üreten firmalar var opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil uzun süreli olursa ve yolda giderken de yaparsa işte o zaman bakmak gerekir '' Buna katılıyorum evet .

Fakat merak ettin marka üzerinden konuştuğumuzda '' opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan ''' size bu markaların uygun olan modelleri nasıl denk gellmiş ? İyi denk gelmiş şansınız varmış 🙂

aslında sorumunun cevabını da aldım '' piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil '' . Seçiyor demişsiniz benim sorum bu yöndeydi bizim araçlar neden seçiyor ?

Ben bu kısma bir açıklama getirmek istiyorum !

Doğru ve aracın için uygun filitreyi ( bakın orjinal demiyorum : ) orjinal başka birşey doğru ve uygun olacak. Nasıl bulucagız alacağız ?

Ben şu şekilde bir yol izledim .

Filitrenin kapağından markayı buldum UFİ marka .

Ufi internet sitesinden '' Motor numarasına göre Filitreyi buldum . Benim aracım için 2014 1.6 , ruhsatında veya gövdesinde yazıyor ( 198A3000 )

Bu noktada Ufi internet sitesinde kendine ait kod ile kullanman gereken filitreyi gösteriyor . Bize bu noktada filitrenin ölçüleri lazım eni , boyu vs aracımıza referans alıcağımız şey bu , filitrenin eni , boyu , tipi vb şimdi bu bilgilerle istediğin markaya modele git sorun yok .

Şimdi bu süreçte ben bu farklılakları öğrenene kadar parcacılar bana 5-6 farklı model filitre verdi ben bunları karşılaştırdım aynı diyorlar fakat aynı değil .

Artık uygun olanını biliyoruz şimdi ; Benim motorum için uygun olanla :
Bu da olur dedikleri .
Orjinal dedikleri
Muadili dedikleri
Kaliteli dedikleri arasındakilerinin faklardan bahsedecek olursak.

1- Filitrenin Boyu 5 mm uzun kapağı kapattığınızada filitre eziliyor olmuyor.
2- Filitrenin Eni 6 mm küçük filitre yuvada küçük kalıyor .
3- Filitrenin gişinde Tek Oringi var yerine giriyor ! fakat neden tek oring var diğerinde çift oring var .
4- Arkası açık, diğeri kapalı mesela neden arkası açık ?

İşte budurumlardan dolayı filitre görevini düzgün yapamıyor , filitre bölgesinde yağ kaçakları oluyor ve belkide bu bahsedilen alarm da bu yüzden oluyor ( tek oring var filitre haznesindeki yağ araç yatarken çalışmazgen yavaş yavaş geriye sızıyor kaçıyor, sen tekrar acınca hazne dolana kadar ki sürede motor yağ basınç düşük alarmı veriyor olabilir )

Veya filtrenin ortasından motor yağı basınçla giriyor filitrenin yanlarında filitre dilmiş şekilde çıkması lazım fakat arkası açık tam anlamıyla filitre edilemeden sisteme geri dönüyor.yağ odasında bu yüzden yüksek basınç oluyor kapak dayanamıyor yağ kaçırıyor olabilir.

Yani bence , kısaca orjinal kelimesinin bizim anladığımız ve aklımızda uyandırdığı şekilde değil. Orjinal ve uygun olmalı.

Çok teşekür ederim .

Dosyalar

• Benzer 1.webp
    Benzer 1.webp
    74,9 KB · Okunma: 22
  • Ufi yağ 2508300 .webp
    Ufi yağ 2508300 .webp
    40,9 KB · Okunma: 21
  • UFİ Muadili .webp
    UFİ Muadili .webp
    42 KB · Okunma: 15
  • ufi filtre kapağı.webp
    ufi filtre kapağı.webp
    117,7 KB · Okunma: 19
  • Ufi 2508300.webp
    Ufi 2508300.webp
    109,3 KB · Okunma: 16
  • Motor yağ benzer filitre .webp
    Motor yağ benzer filitre .webp
    52,5 KB · Okunma: 20
  • Motor no.webp
    Motor no.webp
    175,6 KB · Okunma: 18
  • Motor filitre haznesi.webp
    Motor filitre haznesi.webp
    69,7 KB · Okunma: 18
  • Motor .webp
    Motor .webp
    46,5 KB · Okunma: 17
  • Karşılaştırma 1 .webp
    Karşılaştırma 1 .webp
    49,8 KB · Okunma: 18
  • Benzer filitre ezilmiş .webp
    Benzer filitre ezilmiş .webp
    51,6 KB · Okunma: 21
  • Benzer.webp
    Benzer.webp
    64,2 KB · Okunma: 18
  • FİL marka olan .webp
    FİL marka olan .webp
    38,3 KB · Okunma: 14
  • Filtre Motor .webp
    Filtre Motor .webp
    37,3 KB · Okunma: 14
  • Filtre Üst .webp
    Filtre Üst .webp
    20,4 KB · Okunma: 18
  • Filtre Yan.webp
    Filtre Yan.webp
    33 KB · Okunma: 21
1.6 motorlarda yağ pompası basınç contası kronik sorun. Zamanla sertleştikçe basıncı düşürüyor. Tavsiyem triger değişirken yağ pompası basınç contasını değiştirin. Fiat 1.6 yag pompa contasi satılmıyor. 2.0 cdti insignia yağ pompası basınç contası olarak ararsaniz bulursunuz. Resimlerini atiyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20250119_161009_Chrome.webp
    Screenshot_20250119_161009_Chrome.webp
    19,7 KB · Okunma: 18
  • Screenshot_20250119_161017_Chrome.webp
    Screenshot_20250119_161017_Chrome.webp
    30,2 KB · Okunma: 15
  • Screenshot_20250119_160720_Chrome.webp
    Screenshot_20250119_160720_Chrome.webp
    50,8 KB · Okunma: 12
  • Screenshot_20250119_161019_Chrome.webp
    Screenshot_20250119_161019_Chrome.webp
    27,6 KB · Okunma: 14
  • Screenshot_20250119_161042_Google.webp
    Screenshot_20250119_161042_Google.webp
    75,3 KB · Okunma: 15
2016 1/6 var bende sabhsları ilk calıştırdıgımda yazıyor istop edip tekrar calıştırıyom yazmıyor bişe sabahları soguk oluyor

Back