Start stoplu olması birşey değiştirmez o aracın çalıştırma sistemiyle alakalı motor aynı motor filtre aynıdır.Orjinal filtre firmaya belirlenen standartlarda filtre yapan veya yaptıran firmalar vardır ve internetten ana bayilik yapan yerlerden yada sanayide parçacılardan alabilirsiniz birde kaliteli olup muadil ürün üreten firmalar var opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil uzun süreli olursa ve yolda giderken de yaparsa işte o zaman bakmak gerekir.Bu uyarı farklı sıkıntılardanda olabilir mesela yağ pompa süzgecindeki conta işlevini yitirdiğinde aynı uyarıyı verdirebilir
Kolay gelsin
Biraz açalım konuyu
'' Start stoplu olması birşey değiştirmez o aracın çalıştırma sistemiyle alakalı '' demişsiniz doğru , bu arıza aracın start - stoplu olmaysıyla alakalı değildir .
fakat doğru parçayı (bakın orjinal demiyorum ! doğru parça ) bulmak için start - stop ifadesi bize lazım .
'' motor aynı motor filtre aynıdır '' malesef aynı değil !
'' Orjinal filtre firmaya belirlenen standartlarda filtre yapan veya yaptıran firmalar vardır ve internetten ana bayilik yapan yerlerden yada sanayide parçacılardan alabilirsiniz birde kaliteli olup muadil ürün üreten firmalar var opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil uzun süreli olursa ve yolda giderken de yaparsa işte o zaman bakmak gerekir '' Buna katılıyorum evet .
Fakat merak ettin marka üzerinden konuştuğumuzda '' opar filtre kullndım bu uyarıyı vermedi filtron mesela onda da vermedi mann filtre bunlar aynı fabrikanın malı piyasada bulunan ''' size bu markaların uygun olan modelleri nasıl denk gellmiş ? İyi denk gelmiş şansınız varmış
🙂
aslında sorumunun cevabını da aldım '' piyasada bulunan bir çok markayı bizim araçlar seçiyor ve 3 sn lik uyarıyı verdiriyor bana çok oldu sorun yapılacak bir durum değil '' . Seçiyor demişsiniz benim sorum bu yöndeydi bizim araçlar neden seçiyor ?
Ben bu kısma bir açıklama getirmek istiyorum !
Doğru ve aracın için uygun filitreyi ( bakın orjinal demiyorum : ) orjinal başka birşey doğru ve uygun olacak. Nasıl bulucagız alacağız ?
Ben şu şekilde bir yol izledim .
Filitrenin kapağından markayı buldum UFİ marka .
Ufi internet sitesinden '' Motor numarasına göre Filitreyi buldum . Benim aracım için 2014 1.6 , ruhsatında veya gövdesinde yazıyor ( 198A3000 )
Bu noktada Ufi internet sitesinde kendine ait kod ile kullanman gereken filitreyi gösteriyor . Bize bu noktada filitrenin ölçüleri lazım eni , boyu vs aracımıza referans alıcağımız şey bu , filitrenin eni , boyu , tipi vb şimdi bu bilgilerle istediğin markaya modele git sorun yok .
Şimdi bu süreçte ben bu farklılakları öğrenene kadar parcacılar bana 5-6 farklı model filitre verdi ben bunları karşılaştırdım aynı diyorlar fakat aynı değil .
Artık uygun olanını biliyoruz şimdi ; Benim motorum için uygun olanla :
Bu da olur dedikleri .
Orjinal dedikleri
Muadili dedikleri
Kaliteli dedikleri arasındakilerinin faklardan bahsedecek olursak.
1- Filitrenin Boyu 5 mm uzun kapağı kapattığınızada filitre eziliyor olmuyor.
2- Filitrenin Eni 6 mm küçük filitre yuvada küçük kalıyor .
3- Filitrenin gişinde Tek Oringi var yerine giriyor ! fakat neden tek oring var diğerinde çift oring var .
4- Arkası açık, diğeri kapalı mesela neden arkası açık ?
İşte budurumlardan dolayı filitre görevini düzgün yapamıyor , filitre bölgesinde yağ kaçakları oluyor ve belkide bu bahsedilen alarm da bu yüzden oluyor ( tek oring var filitre haznesindeki yağ araç yatarken çalışmazgen yavaş yavaş geriye sızıyor kaçıyor, sen tekrar acınca hazne dolana kadar ki sürede motor yağ basınç düşük alarmı veriyor olabilir )
Veya filtrenin ortasından motor yağı basınçla giriyor filitrenin yanlarında filitre dilmiş şekilde çıkması lazım fakat arkası açık tam anlamıyla filitre edilemeden sisteme geri dönüyor.yağ odasında bu yüzden yüksek basınç oluyor kapak dayanamıyor yağ kaçırıyor olabilir.
Yani bence , kısaca orjinal kelimesinin bizim anladığımız ve aklımızda uyandırdığı şekilde değil. Orjinal ve uygun olmalı.
Çok teşekür ederim .