AbdullahAltınn
Aktif Üye
Doblo- Kayıt
- 2 Mayıs 2024
- Adı
- Abdullah
- Kan Grubu
- B RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Cargo
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2008
- Renk
- Bulut Beyazı
Max seviyeye kadar mı koymam gerekBenim genelde yağ bakımına girerken %70 75 civarı yağ kalıyor. Tabi biz 5 litreye yakın yağ koyuyoruz. Sizin 3.2 3.5 lt filan.
Ya ekleyin ya bakımını erkene çekin. İllaa 10bini beklemeyin. Geri dönüşü olmaz. Motor yatak vurursa geçmiş olsun. Bizde 190binde 1.6 Multi 120lik :var şirket aracı. Yatak vuruyor. Ha yürüyor gidiyor da şak şak şak sesi sinir bozucu. 200binde gidecek. Dayanın dediler. Birde bu arac servis bakimlim olabiliyor yani.
Yok bakımını zamanında yaptırırım geciktirmem yarım litre yeterli olabilir diye düşünüyorum zamanında yaptıracağım içinBilemem onu. Sen takip edeceksin. Bir sonra ki bakımda bak yine. Ben bir kaç defa çıkan yağa baktım. Doldurttum. Litre bazında baktım. Tabi benim motor yüksek km de daha dikkat etmem gerekli. Kullanım vb de önemli.
Sen dediğimi yap biraz daha bakım yapmadan bineyim dersen en temizi 1 lt eş değer yağ al. Ve tamamla. En kötü ihtimal ile 1lt alır tam kapasite olur. Bana kalırsa 1 lt yakmamistir.
amin inşallah Allah razı olsunBence de . Bununla birlikte geçmiş olsun. Kazasız belasız sürüşler cümlemize
Karteli yaptırdığım zaman bakımları oldu yani 9 bin km önce yaptırdımAraciniz yarim litreden biraz fazla yakmis.Motor veya turboda sikinti oldugunu sanmiyorum.Bende de olmusti cubuk yariya iniyordu nedeni karter contasiydi yaptim simdi hic eksiltme yok oncelikle motorun disindaki yag kacaklarini kontrol altina alin birdahaki bakim suresinde eksilme olmazsa sıkinti yok