Motor yağı eksilmesi

AbdullahAltınn

Aktif Üye
Doblo
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2008
Renk
Bulut Beyazı
Merhabalar arkadaşlar aracım doblo d2 1.3 multijet en son araca 10 bin bakımlarında yağ konuldu harici yağ eklenmedi diğer 10 bin bakımına da bin km kaldı araç fazlamı yağ eksiltmiş ve yağ eklemem lazım mı

Dosyalar

• 1741886580275.webp
    1741886580275.webp
    40,5 KB · Okunma: 12
Benim genelde yağ bakımına girerken %70 75 civarı yağ kalıyor. Tabi biz 5 litreye yakın yağ koyuyoruz. Sizin 3.2 3.5 lt filan.

Ya ekleyin ya bakımını erkene çekin. İllaa 10bini beklemeyin. Geri dönüşü olmaz. Motor yatak vurursa geçmiş olsun. Bizde 190binde 1.6 Multi 120lik :var şirket aracı. Yatak vuruyor. Ha yürüyor gidiyor da şak şak şak sesi sinir bozucu. 200binde gidecek. Dayanın dediler. Birde bu arac servis bakimlim olabiliyor yani.

Benim genelde yağ bakımına girerken %70 75 civarı yağ kalıyor. Tabi biz 5 litreye yakın yağ koyuyoruz. Sizin 3.2 3.5 lt filan.

Ya ekleyin ya bakımını erkene çekin. İllaa 10bini beklemeyin. Geri dönüşü olmaz. Motor yatak vurursa geçmiş olsun. Bizde 190binde 1.6 Multi 120lik :var şirket aracı. Yatak vuruyor. Ha yürüyor gidiyor da şak şak şak sesi sinir bozucu. 200binde gidecek. Dayanın dediler. Birde bu arac servis bakimlim olabiliyor yani.
Max seviyeye kadar mı koymam gerek

Dostum eğer bakıma kadar idare etsin diyorsan. 1 lt yağ al. yarım litre ekle. düz bir zeminde çizğiye bak. idare eder seviyeye getir yeter. %70 %75 ler okey. Sonra duruma bakarsın.

gereğinden fazla mı eksiltmiş yağ

Bilemem onu. Sen takip edeceksin. Bir sonra ki bakımda bak yine. Ben bir kaç defa çıkan yağa baktım. Doldurttum. Litre bazında baktım. Tabi benim motor yüksek km de daha dikkat etmem gerekli. Kullanım vb de önemli.

Sen dediğimi yap biraz daha bakım yapmadan bineyim dersen en temizi 1 lt eş değer yağ al. Ve tamamla. En kötü ihtimal ile 1lt alır tam kapasite olur. Bana kalırsa 1 lt yakmamistir.

Bilemem onu. Sen takip edeceksin. Bir sonra ki bakımda bak yine. Ben bir kaç defa çıkan yağa baktım. Doldurttum. Litre bazında baktım. Tabi benim motor yüksek km de daha dikkat etmem gerekli. Kullanım vb de önemli.

Sen dediğimi yap biraz daha bakım yapmadan bineyim dersen en temizi 1 lt eş değer yağ al. Ve tamamla. En kötü ihtimal ile 1lt alır tam kapasite olur. Bana kalırsa 1 lt yakmamistir.
Yok bakımını zamanında yaptırırım geciktirmem yarım litre yeterli olabilir diye düşünüyorum zamanında yaptıracağım için

Bence de . Bununla birlikte geçmiş olsun. Kazasız belasız sürüşler cümlemize

Araciniz yarim litreden biraz fazla yakmis.Motor veya turboda sikinti oldugunu sanmiyorum.Bende de olmusti cubuk yariya iniyordu nedeni karter contasiydi yaptim simdi hic eksiltme yok oncelikle motorun disindaki yag kacaklarini kontrol altina alin birdahaki bakim suresinde eksilme olmazsa sıkinti yok

Araciniz yarim litreden biraz fazla yakmis.Motor veya turboda sikinti oldugunu sanmiyorum.Bende de olmusti cubuk yariya iniyordu nedeni karter contasiydi yaptim simdi hic eksiltme yok oncelikle motorun disindaki yag kacaklarini kontrol altina alin birdahaki bakim suresinde eksilme olmazsa sıkinti yok
Karteli yaptırdığım zaman bakımları oldu yani 9 bin km önce yaptırdım

seviyeyi arac düz zeminde 15-20 dk bekledikten sonra ölcmek lazim.örnegin arac önü asagida sekilde egimde olcersen az ölcersin.arac önü yukarida egimde olcersen fazla olcersin.eksiltmeye gelince olctun duz zeminde 15-20 dk yine bu sekildeyse 200-300 ml ekle.cogu fabrika verisi 1000 km de 1 litre eksiltmesi normal olarak belirler ama arac ozelinde kitapcikta yazmasi lazim.

Back