Yardım Muayene Için Gerekli Lastik Tipi

Merhaba
Bugün 205/55/16 91H lastiklerle muayeneden geçtim.
Lastikcilerin pahalı lastik olan orijinal lastiğe yönlendirmek icin muayene yi öne surduklerini sanıyorum.
Kolay gelsin.

@doblo3535

Bende bunu yanıtlama gereği duydum, orijinal pirelli chrono 195/60 R16 97/99H C CLASS FAB. Stc. Lastik

büyük ihtimal sıkıntı yaşamazsınız. ben 2 yıldır 205 lerle geçiyorum. stepnem ise orjinal pirelli.

Arkadaşlar merhaba bu gün 2007 model bir doblo aldım yanı aranıza yeni katıldım sadece yüzeyler olarak bilgilerim var.Yıl sonunda muayene girecek elimde 175 65 13 82T 0 vakumlu jant lastik var bu şekilde muayeneden geçer mi?

@Baba30
Tüv personelin bilgisine göre değişiyor.Doblolar,kangolar geçiyo.Ama yük taşıyan kamyonetler kalır.4 lastik aynı olduğunda ebatı buyuk olsada geçtiğini bildiklerim var.Biri farkli ebat oldugunda kaliyor.Ama O lastik ebatları 2 cm fark yapıyor 175/75/14,175/70/14,185/65/15 bunlarda sıkıntı olmaz.Binek ve yük dert olmuyor bu modelde.Ama sendeki hem yanak az,hemde jant küçük.Bu sürüşü ve frenlemeyi kötü etkileyeceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Anladım lastiklerin 0 daha tabanındaki benekleri duruyor satmaya kıyamadım önceki aracımdan kaldı. Sonuç olarak
175 65 13 le geçer yani problem olmaz .aracım hususi iki yılda bir muayene

@Baba30
Senin jant 13 değil 14 tür bir daha kontrol et
Ruhsatta yüklü ağırlık kaç kilo yazıyor?

Bak sen yazdıklarımı yanlış anlıyorsun. Arabamın lastikler benim 15 .eski arabadan kalma 13 jant lastik var onu diyorum muayenede sıkıntı olur mu diye
@doblo3535

Tüv belirttiği kusur tabloları yararlı olur diye düşünüyorum

(link)

Ben de yeni 205/55/16 dört mevsim lastik aldım orjinali 195/60/16 idi
aldığım zaman lastikçiye sordum sorun olur mu diye bana kapı yanındaki lastik ebadı ve hava basıncını gösteren etiket söktüğün zaman sorun çıkarmadıklarını söyledi. İnternette araştırdım önemli olan lastik dişlerinin derinliği janta uygun lastik ve yük endeksi diye belirtiyorlar.
Kapı direklerindeki lastik ve hava etiketinide sökmek gerekiyormuş.
Bakalım bende yaklaşık 20 gün sonra muayeneye gireceğim sonucu buradan belirtirim

Farklı ebatla kimi geçiyor, kimi geçemiyor. Şans işi biraz. Ama yüklü araçta lastik başına düşen kg'mı karşılayan lastik olması lazım diye biliyorum.

arkadaşlar 205x55x16 petlas snowmaster düşünüyorum kullanan yada memnun kalan var mı. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. 2012 d3 premio...
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürederim..

@HüseyinTAM
selamun aleyküm bende aracıma yeni lastik alacağım zaman çok araştırdım lastikçilerden aynı sözleri duydum aracımı hususi olarak kullanmaktayım aracıma 205/55/R16 lassa marka lastik aldım fenni muayeneden de rahatça tek seferde geçtım hiçbir sorun yasamadım birazda sans işi bence saygılar hayırlı akşamlar
Bandırma TeamDoblo

@doblo3535
aynen öyle Selamlar

@23.halil

Muayeneden geçtik aynen sağ kapı direğindeki lasitik bilgi etiketine baktılar etiket olmadığı için bişi demediler normalde uyumlu değil bu lastikler ama etiket yok diye görmezden geliyoz dedi muayeneyi yapan arkadaş. (205/55/16) bilginize arkadaşlar.

Back