Doblo Ortalama yakıt tüketimi

İnşallah yakıtların kalitesini düşürmemişlerdir. Çünkü ben shell'de sordum. Ne olacak şimdi diye. Euro dizel, Shell w-power satacağız. Normal dizel satmayacağız cevabını almıştım..
muhtemelen kötüleşti açıkcası bende şuan shell den alıyorum

Total'de alıyorum diğerlerine göre araba daha rahat 2 depo sonrasında rolentideki hafif titreme bile geçti. Pompacıya sordum bizim askeriyeye anlaşmamız var kötü yakıt verme şanşımız yok dedi. Ancak bu yerel De olabilir. Okadar detaylı sormadım.

Antalya-Gaziantep 47 litre yakmışız. (800km) Yalnız bilenler için Demirkapı tüneline giderken ki rampalar + Antalya akseki'den bozkır üzerinden gittim. Rampa çok idi. Konya üzerinden gitsem belki bu kadar yakmazdı. Bilemedim. Ama artık ölçmeyeceğim. Ort 5.4lt gösteriyor. Aldığım yakıta bakarsam 2.56₺ yakmışım. Daha da az yakmaz herhalde. 2 aile bagaj full ort 100-110km ile

1600 km klima açık yüklü araç 120-150 km/h arası 7 litre aşağısına düşmedi tüketim. 1600 km için ortalama 90-100 litre arası yaktı.

Merhaba arkadaşlar aracım 2013 model d3 doblo geçen haftalara kadar ortalama yakıt tüketimim 7.0 dan yukarı çıkmazdı ama şu bi buçuk haftadır 9.0 dan aşağı inmiyo neden olabilir
Benimde doblo 2008 d2 1.3 mjet ortalama yakıt tüketimi 7.5 çıktı çok değilmi

1.6 105 hp klima açık 120-130 km/h da 100 km de 5.1 litre şehirdışı yaktı. Litre fiyatı opet 41.82 tl

1.6 105 hp klima açık 120-130 km/h da 100 km de 5.1 litre şehirdışı yaktı. Litre fiyatı opet 41.82 tl
Maşallah.. ama tabi yol durumu çok fark ettiriyor. Konya'ya gidiyorsanız çok daha az yakar. Trabzon'a gidiyorsanız istediğinizi yapın 5.1 yaktiramazsınız 🙂)

Maşallah.. ama tabi yol durumu çok fark ettiriyor. Konya'ya gidiyorsanız çok daha az yakar. Trabzon'a gidiyorsanız istediğinizi yapın 5.1 yaktiramazsınız 🙂))
izmir gümüşhane gittim 6,1 lt ortalama tüketim biraz yük vardı birazda süratim ortalama 110-120 arası bu arada 1,3 multijet kullanıyorum 90 km üzeri yakıt sarfiyatı bayağı fark ediyor.

Son düzenleme:
Benim , 7.1 ortalama

Maşallah.. ama tabi yol durumu çok fark ettiriyor. Konya'ya gidiyorsanız çok daha az yakar. Trabzon'a gidiyorsanız istediğinizi yapın 5.1 yaktiramazsınız 🙂)
Denizli-antalya demre 2 tane çok rampa var sadece geneli düz yol

valla açıkcası arabada bir gariplik var daha dün denedim araba önceden 200 görüyordum şuan 170 i geçmiyor yakıttan mı başka birşeyde mi araştırıyorum

Antalya - Urfa 2500km.. 6800₺ yaktı.. depoda yakıt vardı geldiğimde. Ama ışık yanmak üzere idi. İnce hesaplamadm. Ortalama 5.6 lt/100km gösteriyordu. 2.6/2.7₺ gibi duruyor km'de. Çok rampa vardı. Yüküm çoktu. (Araç dahil 2500kg vardı sanırım)Hatta dönerken Konya'da öyle bir rüzgar vardı ki, arabayı sola kaydırıyordu resmen. Kamyonların yanından geçerken 4.6lt, kamyonu geçer geçmez 6.8lt'ye çıkıyordu ortalama. O derece yani.. durum bu daha da altına düsmez diye düşünüyorum. Yük olmasa belki düşer.

Merhaba arkadaşlar aracım 2013 model d3 doblo geçen haftalara kadar ortalama yakıt tüketimim 7.0 dan yukarı çıkmazdı ama şu bi buçuk haftadır 9.0 dan aşağı inmiyo neden olabilir
Yüksek devirde araç kullanmayın.

Erzincan İstanbul arası radarlı yollar hariç 120-130 km/h klima kapalı, araç yüksüz ve yolcusuz 5,8 lt yaktı

Dosyalar

• IMG_20240627_143838.jpg
    IMG_20240627_143838.jpg
    695,6 KB · Okunma: 26
Egzoz da kalan partikülleri temizlemek için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı. Birkaç arkadaşıma sordum ama net bir cevap alamadım. Riske de atmak istemiyorum sonra başıma daha kötü bişey gelmesinden korkuyorum. Lütfen yardımcı olacak biri varsa cevap yazsın.

Back