Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
satarım arabayı hemen 🙂🙂 takisyle gitsem gene kaarda olurum 😀😀

bizim araçlar zaten az yakıyor emisyonda düşüktür herhalde 🙂 sıkıntı olmaz gibi

hanefi öyle diyon ama benim araba 2002 model sıkıntı cıkmasın 🙁🙁🙁🙁

tasarıya göre tasarıdan sonra geçerli olacak.öncekileri kapsamıyor.o yüzden sıkıntı yok.

Şu ÖTV, KDV, MTV ve Yakıttaki vergileri adam akıllı indirseler piyasa daha çok dönecek halbuki.

Doblo almadan önce bu Ramazan Bayramı'nda **** Logan MCV 1.5 motor dizel bakıyordum. Station olması ve ruhsatta otomobil olarak geçmesi benim için cezbediciydi. Rize **** yetkili Satıcısı'na gittim. Bana teklif kâğıdı verdiler. Aracı en son 33.450 TL'den verebileceklerini belirttiler. Kâğıda baktığımda çok şaşırmıştım. Aracın kârlı satış değeri 19.900 TL'ydi. 265 TL de paket ücreti diye bir ücret vardı. Geri kalan kısım ise ÖTV ve KDV'ydi. Varın gerisini siz düşünün. 13.285 TL devletin araç satışından kasasına giren rakamdı. Yuvarlak hesap **** Logan MCV dizel araç aslında 20.000 TL civarı bir araç 🙂 Nasıl ama 🙂)))

maalesef fiyatlar böyle chhery modellerinde neredeyse yarısı bu vergiler.daha lüks sınıfa çıktıkça daha büyük farklar oluyor

arkadaşlar abiler.
maalesef hepsini kapsıyor. önceki sonraki diye bir ayrım yok. amaçları eski araçları trafikten kaldırmak. zaten 90 ya da 92 nin altını hurdaya gönderecekler. vergi sistemi yenilenince emisyon değerine göre vergilendirme sistemi olacak. mesela symbol için bir değişiklik olmaz ama bizim araçlarımızda olur. çünkü emisyon değerlerimiz yüksek. mesela d3ün
1.3 - 136
1.6 - 145 hele benimki 205 🙂🙂 o yüzden vergiler daha da artacak bilgilerinize. benzinli araç alıp gaz takıcaz yada dizel symbol alıcaz heralde 🙂

fethi bak bu güzel haber işte kaldırsınlar abi 90 model altını. hele tofaş lar gençlerin eline geçerse ölüm makinesinden başka bişey değil.
peki bizim d2 1.3 ün emisyonu ne kadar?

*hehe*
valla d2 ye kitapçığından bakmak lazım.

Doblo'yu ben genel kullanım ve yakıt için almıştım. Zaten MTV'si pahalı. Bir de vergiler artarsa mecbur Linea tarzı sedan araç kullanacağız demektir.

500 km yol

%75 şehir dışı eğilimli yol düz değil
%25 şehir içi dur kalk

140tl yaktı. Şuan ortalama Tüketim 6.1 gösteriyor.

Model 2008 1.3

Nasıl sizce ?

normal sayılır.kullanım tarzıda fark ettirir.

500 km yol

%75 şehir dışı eğilimli yol düz değil
%25 şehir içi dur kalk

140tl yaktı. Şuan ortalama Tüketim 6.1 gösteriyor.

Model 2008 1.3

Nasıl sizce ?

bence normal bizimkide 530 km yolu 150 tl ile gitti bugün tam hesapldık topraklı yollar yokuşlar şehir içi şehir dışı arada maksimum hız 173 km bence çok iyi bi değer 1450 kg lık araba için

arkadaşlar benim araçda 1.3 ama sanırım sıkıntı var benim 14-15'den aşağı düşmüyor.. bu sıkıntı nedendir?

uzun yolda 5.7 yi gördüm, çocuk vardı 90'ı bırak 70'i geçemedim, 4.cü vites bayram etti🙂
ama şehir içinde agresifliğim tavan yapınca 8.1'e geldim, araç 3 ve 4'de çok feci atak, şıkıştırmalı kullan beni diye çığlık atıyor dombik.

7.9 dan aşagı inmiyor :S

arkadaşlar benim araçda 1.3 ama sanırım sıkıntı var benim 14-15'den aşağı düşmüyor.. bu sıkıntı nedendir?
3 'cü senede 20000 bakımına soktum arabayı 2 hafta önce.

Hava ve yakıt filitresi değiştirdim, arabanın nefesi yerine geldi, sesi gitti.

Öncelikle filitreye bakmak lazım, benim ki simsiyahtı, altında yaprak bile vardı.

Sonra akü bitmiş olabilir sürekli sarj istiyor olabilir.

Yakıt hortumlarında sızıntı olabilir, miktar çok yüksek çünkü.

uzun yolda 5.7 yi gördüm, çocuk vardı 90'ı bırak 70'i geçemedim, 4.cü vites bayram etti🙂
ama şehir içinde agresifliğim tavan yapınca 8.1'e geldim, araç 3 ve 4'de çok feci atak, şıkıştırmalı kullan beni diye çığlık atıyor dombik.

dombik😀

Geçen gün 500km yol yaptım.

Ortalama yakıt 4.1 di. Şehir içine girip çıkınca 4.5 oldu. Maximum 4.5 gördüm.

Ancak şuan şehiriçindeyim mazot alıp sıfırladım 8.3 leri gördüm.

Bu nasıl bir farklılıktır ?

Düz yolda max 4.5 gördüm şehir içi 8 görüyorum.

Neden bu dengesizlik.

Back