RADAR!!!

Son düzenlemelerle hız sınırlarında ciddi bir fark kalmadı aslında. o kadar şikayet edilecek bir durum söz konusu değil bence. en azından hususi-yük nakli yazan camlı panelvanlar için.
YERLEŞİM
YERİ İÇİNDE
ÇİFT YÖNLÜ
YOLLAR
BÖLÜNMÜŞ
YOLLAR
OTOBAN
Otomobil (M1), (M1G)
Panelvan (N1)
Kamyonet (N1), (N1G)
[TBODY] [TD="align: center"]50[/TD] [TD="align: center"]90[/TD] [TD="align: center"]110[/TD] [TD="align: center"]120[/TD] [TD="align: center"]50[/TD] [TD="align: center"]85[/TD] [TD="align: center"]100[/TD] [TD="align: center"]110[/TD] [TD="align: center"]50[/TD] [TD="align: center"]80[/TD] [TD="align: center"]85[/TD] [TD="align: center"]95[/TD] [/TBODY]

Burada bence asıl sıkıntı şehir içi sınırlamaları. şehir içinden kastım da sokak arası değil aslında, şehir sınırları içerisinde kalan ana arter ve çevre yollarında. çok rahatlıkla 70-90 arası gidilebilecek ana arterlerde bile 50 ile sınırlamalar var çoğu yerde. bazı yerlerde otomobillere 70 izni var ancak oralarda bile kamyonetler halen 50 ile sınırlı. bu da o tip yolar için çok düşük bir hız olarak kalıyor malesef.

Katılıyorum gereksiz sınıf farkı oluşturuluyor. Hadi panelvanlar tam kapasite yük taşıyanlar için hız sınırı belirlensin anlarımda sadece aile aracı olarak kullanılan hafif ticariler için hız limitlerini tekrar gözden geçirmeliler inan çoğu insan vergiden fenniden ötürü değil sırf bu hız sınırı yüzünden bu araçların rahatlığından mahrum kalıyor...

@melrock
aynen.il trafik komisyonu şehir içinde kamyonetlerde artırım yapma yetkisi yokmuş.ondan yükseltemiyorlarmış.

Ekipler maalesef tuzak kuruyorlar. Tam yolların bitim noktasına koyuyorlar, tek yoldan çift yola girerken bırakıyorlar maalesef...

Bende sinir oluyorum bu pusudaki radarlara ya virajlara koyarlar ya inişte bi yere koyarlar burda tedes var direk selfie çekiyor benim beğendiğim bi uygulama şehir içinde yaşayan insanlar için araçlar uçarak gidiyordu begenmedigim yani ise uzun yol gidenler için kötü oldu adamlar nerden nereye gidiyorlar cevirmelerin söylenmesine karşıyım terör olaylarının yani sıra alkollü ve ehliyetsiz kullananların önüne geçilmez hepsi suç teşkil ediyor cezasız kalmamalı kim olursa olsun

@munurkavalci
aracı alırken otomobil ruhsatlı alıyosun sınırların kalkıyor vergin düşüyor sigortan düşüyor muayene yılda bir oluyor açık aranacak bi durum yok her açığı kapamışlardır merak etme usta 🙂

@mesut170
Mesut abi gruba beni de almanın yolu var mı acaba? Radarları takip etmek babında.
Ayrıca ben de kesinlikle böyle gruplarda radar dışı uygulamaların paylaşılmasına karşıyım çünkü özellikle şu sıralar şehir girişlerinde araçlar didik didik aranıyor ve bunlardan terör örgütü ve terör gruplarına menfaat sağlayan kişiler bu uygulamala içi paylaşımlarla kurtuluyorlar.
Tabi bir de radarın gerekli olduğu noktaların da olduğunu savunuyorum ben; doblocular ticari olduğu için aslında radar sıkıntısı değil hız sınırı düzeltme ile ortadan kalkacak sıkıntılar çekiyorlar. Ama otomobillerin bazılarını gördükçe burda neden radar yok dediğimiz günler de oluyor adamlar 160-170 ile yollarda trafiği tehlikeye atıyorlar, makas atıyorlar vs. bu yüzden hız düzenlemesi ile çözülecek gibi geliyor bizim sorunumuz ama tabi bu da görünürde olacağa benzemiyor ne yazık ki.

Hepimiz panelvan dobloların vergi, hız sınırı, muayene, sigorta durumlarını bilerek aldık. Şimdi ağlamaya hiç gerek yok bence. Bu şikayetler sadece 10 km/h daha hızlı gidebilmek için mi?

@ysrclk

Facebook'ta ankara radar çevirme diye bir sayfa var orayı takip ediyorum

Sizin hiç canınız yandımı. Benim yanmadı inşallah sizinde yanmaz. Radarların olması lazım. Bizler ne kadar çok kendimize güvensekde ne kadar iyi şöför olduğumuza inansak da ya karşımızdan gelen kişi onun nasıl bir şöför olduğunu biliyormusunuz. Kaza sonucunda rabbim düşmanımın başına vermesin geri de kalanları. Şöyle oturup bir düşünelim ne olacak. Ne kadar perişan olacaklar. Ki şu günlerde başkada olayların yaşandığı zamanda niyeti kötü olanların niyetlerine neden yardımcı olalım Bu whatsap gruplarıyla. Sizlerden ricam lütfen trafik kurallarına uyalım. Eğer biz bir aileysek örnek olalım. Trafik hayattır. Kazasız belasız sürüşler geçirmenizi dilerim. Saygılarımla....

Türkiye genelinde kampanya yapalım aracımızın sınıfının M 1 otomobil olması içim

@ahmet-42
Çok basit o iş ötv sini %45 görürsün oluverir M1 sınıfı 🙂

Back