Doblo Sağ sol dengesizliği ve makas sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeguj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zeguj

Saygın Üye
Doblo
Adı
Halil
Kan Grubu
B RH +
Meslek
Öğretmen
Aracınız
Doblo
Modeli
Safeline
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Çöl Grisi
Selamın aleyküm,

2012 D2 1.3 Safeline aracım 191 bin km'de.
Araçta arka tekerler ile çamurluk arasındaki mesafeler sağ ve solda farklı. Sol taraf 2 cm kadar çökük vaziyette. Her ikisi birlikte de normal haline göre daha çökük duruyor. Aracın arkası tümseklerde neredeyse hiç yaylanmıyor.

Bir usta makasların formunun bozulup düzleştiğinden olabileceğini, makasçıya göstermem gerektiğini söyledi.

Ben de yenisinin fiyatlarına bakıp makasçıya öyle gideyim dedim ve internette yeni makas araştırdım ancak bulamadım.

Yeni makas nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Dosyalar

• IMG_20250108_151518.webp
    IMG_20250108_151518.webp
    125,2 KB · Okunma: 18
  • IMG_20250108_151532.webp
    IMG_20250108_151532.webp
    108 KB · Okunma: 22
Abi aynı şekilde makasçıya babamın arabasına çıkma makas taktırdım 3bin tl makasçıda iki tane takıldı

Sıfır makas burçlar takozlarla birlikte 8bin fiyata yaparız dediler o yüzden ikinci el makas takıldı

Aleyküm selam abi
05417143481 makascı emre
05327282755 makascı Ertuğrul Ankara

Öncelikle alt takımları gözden geçirtin devamlı surette ağır yük taşımıyorsanız makasın kavisi kolay düşmez amortisör ve yük takozlarını gözden geçirtin alt takımlarda ses varsa burçlara da baktırın hem makas hem de amortisör burçlarına bunların hemsini makasçı hallerde benim kamyon makasçısı arkadaşım var ona hallettirmiştim

Bulabilirsem sıfır makas taktırma taraftarıyım. Burada bulamazsam verdiğin numaraları ararım.

Sıfır makas burçlar takozlarla birlikte 8bin fiyata yaparız dediler o yüzden ikinci el makas takıldı
Bulabilirsem sıfır makas taktırma taraftarıyım. Burada bulamazsam verdiğin numaraları ararım.

Öncelikle alt takımları gözden geçirtin devamlı surette ağır yük taşımıyorsanız makasın kavisi kolay düşmez amortisör ve yük takozlarını gözden geçirtin alt takımlarda ses varsa burçlara da baktırın hem makas hem de amortisör burçlarına bunların hemsini makasçı hallerde benim kamyon makasçısı arkadaşım var ona hallettirmiştim
10 yılda sadece 2 defa 700 kg civarında yük taşıdım. Onun haricinde aile kullanımı oldu.
2 ay önce arka amortisörleri ve takozları değiştirdik. Çıkan amortisörler patlaktı, takozlar ezilmişti.
Alt takımlarda ses yok.

Son düzenleme:
Benim 4-5 sene önce bir taraf kırıldı. 2 amortisör ve tek makas değiştik. O zaman bir tarafa yatıktı. Bir kaç ay önce diğer taraf gitti. Onu değiştik. Şimdi de diğer tarafa yatık. Aynı sizin paylaştığınız foto gibi. Bir taraf 2-3 cm yukarıda. Yani yeni olan. Zamanla çökebilir.

İşin ilginci bende yük taşımam fazla. Çıkan makaslar orjinal miş. Ömrü bitmiş herhalde.

Yeni makaslar ile araç çok güzel esniyor ama. Arkadaşda 1.3 2007 var onun arkası kütük gibi. Arkada oturan kafayı tavana vurur. Bende öyle bir şey yok.

Abi bunlar Ankarada senin bulunduğun bölgede mutlaka makascı vardır abi yada sponsor Evren ile bir görüş ama sıfıra gerek yok adamlar makasları gerdirip ayarı veriyo abi

Allah razı olsun.
Abi bunlar Ankarada senin bulunduğun bölgede mutlaka makascı vardır abi yada sponsor Evren ile bir görüş ama sıfıra gerek yok adamlar makasları gerdirip ayarı veriyo abi

Abi ben karavan da takıyorum. Yaşına göre bir 10 yıl daha kullanılabileceğini de düşününce sıfır takmak daha uygun olur. Burada bulamazsam Ankara'ya geldiğimde taktırırım.

süspansiyon amortisör ü patlak olmasın mı ona baktın mı

10 yılda sadece 2 defa 700 kg civarında yük taşıdım. Onun haricinde aile kullanımı oldu.
2 ay önce arka amortisörleri ve takozları değiştirdik. Çıkan amortisörler patlaktı, takozlar ezilmişti.
Alt takımlarda ses yok.
Yük takozlarının ezildiğini yazmışsınız 2 seferlik ağır yükten bir şey olmaz ben defalarca yükledim yük takozlarını değişeli 8 yıl oldu ilk aldığım gündeki gibi hiç aşınma ezilme yok makasın kavisten düşmesi yine de sizde yükten dolayı olmuş aile kullanımında devamlı surette 400kg civarlarında gezerseniz yol şartları ,çukurlar ,tümsekler düzgün girilmezse ciddi sıkıntılar oluşturur amortisörlerin her iki tarafın patlaması takozların bitmesi bunun göstergesi

Back