Dark Knight
Fenomen Üye
Can benim hasta bi arkadaş var. ilk 10bin süresince 3 kez yağ değiştirmiş. 1000, 5000 ve 10000 🙂
😀 😀 Ne diyeceğimi bilemiyorum ne yapmış böyle hadi 5000 neysede 1000 kmde olmaz yani 🙂 🙂istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:
Can benim hasta bi arkadaş var. ilk 10bin süresince 3 kez yağ değiştirmiş. 1000, 5000 ve 10000 🙂
premio35 tarafından yazılan metin:
Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Motordan motora değişiyor mu bakım aralığı. Benimki 1.3 90hp bakımı kaç km'de bir olacak acaba. Aracın ekranda 20.000 diyor ama servis 10.000 dedi. doğrusu nedir??
cnkshn tarafından yazılan metin:
premio35 tarafından yazılan metin:
Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Motordan motora değişiyor mu bakım aralığı. Benimki 1.3 90hp bakımı kaç km'de bir olacak acaba. Aracın ekranda 20.000 diyor ama servis 10.000 dedi. doğrusu nedir??
o işi bende çözemiyorum. 1.3 lerdede 1.6 lardada aynı yağ kullanılıyo. 1.3 ler 3.5 4 litre gibi yağ alırken 1.6 lar 5 litre yağ alıyo. 1.3 lere 10 binde bir yağ değişimi diyorlar, 1.6 lara 20 binde bir diyorlar, (2.0 larada 15 bin diyorlar galiba)
şimdi gelelim benim yaptığım işe. belirli aralıklarla yağını kontrol ettim. 5.000 km olunca servise gelin sıvı kontrolü yapalım demişlerdi. 5.000 kmde servise gittim eksilen bişi yok dediler devam ettik. 8.500 km civarında yağ çubuğunda 2 çizgi arasındaydı yağ seviyesi. üstteki çizgiye kadar tamamladım 0.75 lt civarı yağ ekledim. 10.000 km ye gelince yağ çubuğunda yağın renginde hafif bi siyahlık vardı. 10.000 km de yetkili servisde yağını, yağ filtresini ve hava filtresini değiştim 250 tl tuttu. 30 lira işçilik geri kalanı filtreler ve yağ.
keşke bugün çekseydin fotoğraf baki abi merak ettim doblonu 🙂bakiergul tarafından yazılan metin:
Bugünde inemedim aracımdan aşağı valla ne diyeyim çok konforlu hiç inesim yok hatundan tırsmasam içinde yatacam.......Bugün maşukiyeye gittiik ....İlk defa cruise control ü kullandım...Çok zevkli valla.......Havalar düzelince aracımın resimlerinide paylaşacam sizlerle......
Kardeşim valla hiç inesim yokki aracımdan resim çekmeye vaktim olsun......Az müsade edinde biraz keyfine varayım......cAn 3436 tarafından yazılan metin:
keşke bugün çekseydin fotoğraf baki abi merak ettim doblonu 🙂bakiergul tarafından yazılan metin:
Bugünde inemedim aracımdan aşağı valla ne diyeyim çok konforlu hiç inesim yok hatundan tırsmasam içinde yatacam.......Bugün maşukiyeye gittiik ....İlk defa cruise control ü kullandım...Çok zevkli valla.......Havalar düzelince aracımın resimlerinide paylaşacam sizlerle......
Yemin ederim seviyorum okşuyorum konuşuyorum onunla......Nasıl hasret kaldıysam.......Zaten oto manyak bir adamdım hepten kayış attım......tLqA tarafından yazılan metin:
okadar sabrettin abi haklısın 🙂
Canım kardeşim benim bir galerici abim vardı......kulakları çınlasın....Şöyle derdi......Bakicim sana araba satıp senden geri almak lazım......Yada arkadaşlarım şöyle der eğer bir araba alınacaksa senden alınmalı...........Valla ben aracı süratli kullanırım ama kollarım yapar ederim .....temiz tutarım.......Benimsattığım her araç alanları tarafından gönül rahatlığı ile alınmıştır....................kısacası araç tutkusu farklı birşeydir.......benim aracım benim evladım gibidir......tutkuyla sever.....şevkatle kollarım....tLqA tarafından yazılan metin:
şuan evdeysen bi gözünde ondadır. laptop varsa kesin arabadasın abi 🙂 iyi niyetli biri oldugun acıkca ortada. umarım aracında seni üzmez 🙂 tekrar tekrar hayırlı olsun. birgün oda eskicek ama senin gibi değerini bilen bir sahibi oldugu icin sükretmeli
*clap**clap*bakiergul tarafından yazılan metin:
Canım kardeşim benim bir galerici abim vardı......kulakları çınlasın....Şöyle derdi......Bakicim sana araba satıp senden geri almak lazım......Yada arkadaşlarım şöyle der eğer bir araba alınacaksa senden alınmalı...........Valla ben aracı süratli kullanırım ama kollarım yapar ederim .....temiz tutarım.......Benimsattığım her araç alanları tarafından gönül rahatlığı ile alınmıştır....................kısacası araç tutkusu farklı birşeydir.......benim aracım benim evladım gibidir......tutkuyla sever.....şevkatle kollarım....tLqA tarafından yazılan metin:
şuan evdeysen bi gözünde ondadır. laptop varsa kesin arabadasın abi 🙂 iyi niyetli biri oldugun acıkca ortada. umarım aracında seni üzmez 🙂 tekrar tekrar hayırlı olsun. birgün oda eskicek ama senin gibi değerini bilen bir sahibi oldugu icin sükretmeli
Canım kardeşim başlıktada yazdım zaten ...en çok o hoşuma gitti......Araç vitesteyken frene 2 saniye sürekli basarsan araç stop ediyor......Fren pedalını bırakınca anında marş yapıp çalışıyor.....Yani aracı boşa al vitese tak falan yok çok kullanışlı....cnkshn tarafından yazılan metin:
abi hayırlı olsun. senin 1.6 90 hp nin bakım aralığı kaç km ?
he birde bende start stop yok ama, senin araç otomatik olduğu için boşa almaya gerek kalmıyodur belki 🙂
bakiergul tarafından yazılan metin:
Bu arada unutmadan söylemeliyim.......Aracın otomatik şanzımanı 5 ileri 1 geri olarak konumlandırılmış.....