Triger Bakımı ve Beyaz Duman

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asozer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asozer

Azimli Üye
Doblo
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba,
2016 model 1.3 165.000 kmde doblom var.
Triger değiştirmek istiyorum. Bi kaç yere sordum. Horozlar iticiler ( lifterler) yağ pompası takım olarak değişir dediler ve yüksek fiyat verdiler. En son trigeri kaç tlye değiştirdiniz ? Son olarak aracım 5. Viteste 3000 devirden sonra genelde 3250 3500 devir arası beyaz duman atıyor. 4000e yaklaşınca kesiyor. Sebebi nedir ?

Saçmalamışlar sadece triger değişir beraberinde sağlıklı olması açısından yağ ve filtreside değişir.O sordukların herhalde triger kopardığını zannetmişlerde belki subap ve iticilere zarar verdiğini zannediyorlar yada afedersin ama öpmeye çalışıyorlar.Yağ uyarısı almıyorsanız pompayı değiştirmeniz şart değil pompa triger kapağıdır zaten her şey onun içinde süzgeci vs. sadece triger ve yağı değiştirtin diğerleri gereksiz olur.Bakımını düzenli yaparım triger 1 defa değişti 310 binde yağ pompasını değiştirmedim gerek yok işini yapıyor.Duman konusu yüksek devirde enjektörlerden kaynaklanıyor olabilir bunu soğuk motorda mı yapıyorsunuz yani ana yola çıkarsınız daha motor tam ısınmadan 3 bin üzerine çıkarsınız sağlıklı bir şey değil zaten ısınmasına rağmen yapıyorsa enjektörden yapabilir

Teşekkür ederim. Bugün tekrar bir yerden fiyat aldım 20.000 tl civarı fiyat verdi. İzmirde önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Ustalarımı değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Duman konusunda düşük viteslerde sıkıntı yok sadece 5. Viteste duman yapıyor. Soğuk sıcak farketmiyor. Ama devamlı yapmıyor. 1 dk kadar duman yapıyor sonra kesiyor.

Duman konusu yüksek devirde enjektörlerden kaynaklanıyor olabilir bunu soğuk motorda mı yapıyorsunuz yani ana yola çıkarsınız daha motor tam ısınmadan 3 bin üzerine çıkarsınız sağlıklı bir şey değil zaten ısınmasına rağmen yapıyorsa enjektörden yapabilir

Enjektör temizleyici önerir misiniz hiç kullanmadım şuana kadar

Teşekkür ederim. Bugün tekrar bir yerden fiyat aldım 20.000 tl civarı fiyat verdi. İzmirde önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Ustalarımı değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Duman konusunda düşük viteslerde sıkıntı yok sadece 5. Viteste duman yapıyor. Soğuk sıcak farketmiyor. Ama devamlı yapmıyor. 1 dk kadar duman yapıyor sonra kesiyor.
Eğer aracınızı şehir içi devamlı kullanıyor iseniz bu durum olabilir. Muhtemelen ortalama yakıt sarfiyatıniz 7,5 ila 9 arasındadır.Eger öyle ise bu şunu gösteriyor yanma sisteminde kalan özellikle egzoz borusu içerisinde kalan mazot bu borunun ısınması ile yanmaya başlar ve kısa sürede duman baş gösterir ve bitincede keser.Tavsiyem haftada bir defa 50 60 km lik bir yolu durmadan gitmeniz.

Aracı 2024 mart ayında aldım. Aldığımdan beri uzun yolda da kullandım şehir içi de kullandım. Şuana kadar 10 bin km yaptım. Yakıtı 7yi nadir gördü.Genelde 5.7 ile 7 arasında diyebilirim. Şehir içinde dahi olsam çevreyolunu tercih ederim her zaman bir de yoğun trafik saatlerinde çıkmamayı tercih ederim. Tek olduğumda mutlaka sıkıştırıyorum aracı. Bu arada araçta yakıt kokusu da geliyor fakat gaza bastığımda kara duman vs hiçbirşey yok sadece koku geliyor ve 5. Vites 3000 3500 devir arası yaklaşık 1 dakika beyaz duman atıyor. Önceki aracım 1.9 caddy. Onun kadar gürültülü çalışıyor bu da.

Aracı 2024 mart ayında aldım. Aldığımdan beri uzun yolda da kullandım şehir içi de kullandım. Şuana kadar 10 bin km yaptım. Yakıtı 7yi nadir gördü.Genelde 5.7 ile 7 arasında diyebilirim. Şehir içinde dahi olsam çevreyolunu tercih ederim her zaman bir de yoğun trafik saatlerinde çıkmamayı tercih ederim. Tek olduğumda mutlaka sıkıştırıyorum aracı. Bu arada araçta yakıt kokusu da geliyor fakat gaza bastığımda kara duman vs hiçbirşey yok sadece koku geliyor ve 5. Vites 3000 3500 devir arası yaklaşık 1 dakika beyaz duman atıyor. Önceki aracım 1.9 caddy. Onun kadar gürültülü çalışıyor bu da.
Bu durum can sıkıcı da olsa maalesef olabiliyor.

Enjektörlerden olma durumu var bakmadan birşey denilemez

20 binlilk iş değil Allah aşkına bu millet esnaf ahlakını kaybetti.Triger pahalı bir parça değil işçiliğine fazla olan bir parça değil işçilikten giydirmeye çalışıyorlar İna marka kullanabilirsiniz fiyatı 2000-2500 arası buna işçilik koyun oradan hesaplayın 6-7 bin en fazla olacağı yağıda değişirseniz kaliteli bir yağla 8-9 bin deyin insaflı bir usta bulun durduk yere 2 katından fazla vermeyin

1.3 zincirli araç arkadaşlar

Zincir fiyatlarıda o civarda zaten bende bunu anlamıyorum hani 2.5 k zincir 5 k işçilik yazsa yağ vs 10 bin bakım ile 15k demez bile. Maksimum 11 12 k. Ama kime sorsam yüksek fiyat çekiyor. Bir de yetkili servise soracağım. Onlarda o fiyatı verirse yetkili serviste yaptırırım.

Zincir fiyatlarıda o civarda zaten bende bunu anlamıyorum hani 2.5 k zincir 5 k işçilik yazsa yağ vs 10 bin bakım ile 15k demez bile. Maksimum 11 12 k. Ama kime sorsam yüksek fiyat çekiyor. Bir de yetkili servise soracağım. Onlarda o fiyatı verirse yetkili serviste yaptırırım.
Enriko aliberti ve poyraz ile görüş
Yada tavsiye ettiğim ustalar ile görüş ama telefonda değil ayaklarına varıpta görüş
Telefonda sipariş verir gibi görüşürsen saplamalı fiyatla yolcu ederler

Teşekkür ederim. Önce çağdaş oto ya soracağım. Poyrazı düşünmüyorum. Fiat Merkez servis ya da enriko aliberti son tercihim olacak.

Ege alfa ilede görüş orda attığım yerde konumu var.
Enriko aliberti class servis saplar geçer işi kalıcıdır

Daha geçen gün yetkili servis triger zincir değişimi garantisi biten araçlar için 7200 TL kampanya yapmıştı gidip yetkili serviste orjinal ve garantili bir şekilde yaptırın.Sanayide sağlam yerleri de bozarlar araç dükkandan çıkına kadar garantilidir.Normalde liste fiyatı pahalıdır lakin ara ara kampanya yapıyorlar araştırıp yaptırabilirsini.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim araştıracağım mutlaka
Daha geçen gün yetkili servis triger değişimi garantisi biten araçlar için 7200 TL kampanya yapmıştı gidip yetkili serviste orjinal ve garantili bir şekilde yaptırın.Sanayide sağlam yerleri de bozarlar araç dükkandan çıkına kadar garantilidir.Normalde liste fiyatı pahalıdır lakin ara ara kampanya yapıyorlar araştırıp yaptırabilirsini.

Teşekkür ederim araştıracağım mutlaka
Araştırırken bulunduğunuz ildeki yetkili servise bizzat giderek görüşün telefonda liste fiyatını verip geçiyorlar.Ayrıca size yakın diğer illerden de telefonla fiyat alıp kıyaslarsınız hesabınıza gelirse gidip orada yaptırırsınız sonuçta hangi yetkili serviste yaptırırsanız yaptırın hepsinde muhatabınız tofaş fiattır.

Back