mustafa060606
Daimi Üye
Doblo- Kayıt
- 8 Ekim 2024
- Adı
- mustafa
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
Turbo,motor yağıyla ilgilidir yakıtla ilgisi yok.Turbonuzun sağlıklı olmasını istiyorsanız stop etmeden 1 dk rolantide çalıştırıp öyle stop edin ve kalkışlarda 1.viteste çok devir çevirmeyin yani 3 bin deviri geçirmeyin hatta mümkünse kalkış yapıp 2.vitese alın.Yola çıkmadan en az 1 dk rolantide çalıştırıp ondan sonra yola çıkın.PO alırsanız daha uzun km yaparsınız.ben BP den alıyorum hiç değiştirmedim po ya geçsem turbo da farkeder mi acaba
işi biliyorsun 👍 bu arada arkadaşlar kesinlikle Shell den uzak durun çok ince araç uçuyor amma fena yakıyor denedim en iyisi bizim Multijet ler için PO SAKIN şaşmayınTurbo,motor yağıyla ilgilidir yakıtla ilgisi yok.Turbonuzun sağlıklı olmasını istiyorsanız stop etmeden 1 dk rolantide çalıştırıp öyle stop edin ve kalkışlarda 1.viteste çok devir çevirmeyin yani 3 bin deviri geçirmeyin hatta mümkünse kalkış yapıp 2.vitese alın.Yola çıkmadan en az 1 dk rolantide çalıştırıp ondan sonra yola çıkın.PO alırsanız daha uzun km yaparsınız.
Aynen opet denediğimde araç aşırı hantallaşıyor, traktör gibi çalışıyor ve aşırı fazla tüketiyor. Po uzun zaman kullandım, şimdi ise shell denemeye başladım. Biraz kullandıktan sonra fikir oluşmaya başlar. Şuan için shell opetten fazla yakmıyor benim araçtabende opetten ve shellden alinca arac hantallasiyor bazen ariza lambasi yakiyor arac olumsuz degisiyor totalden aldigimda bi sikinti yok o yuzden totalden devam ediyorum.araba mazot seciyor 🙂
Uzun vadede enjektörleri bozuyor shel mazotu.İşten anlayan enjektörcüye sorarsanız zaten söyleyecektir.işi biliyorsun 👍 bu arada arkadaşlar kesinlikle Shell den uzak durun çok ince araç uçuyor amma fena yakıyor denedim en iyisi bizim Multijet ler için PO SAKIN şaşmayın
Şirket araçlarımıza alıyoruz. Araçlar bitik. Belkide shell den. Servisler den adam akıllı dönmüyor.Uzun vadede enjektörleri bozuyor shel mazotu.İşten anlayan enjektörcüye sorarsanız zaten söyleyecektir.
Şu anda PO'dan daha iyi kalitede yakıt göremedim.BP,Opet,Shell vs.hepsini denedim aracı 0 km aldığımda 3 yıl yakıt garantisi nedeniyle opetten almak zorundaydım aldım ve yakıtın çabuk bittiğini gördüm aynı şekilde BP ve shel dede durum böyle çabuk bitiyordu yakıt.Sonra denemek için PO dan aldım yakıt ibresinden bile daha uzun km yaptığını gördüm son 7 yıldır PO'dan alıyorum.Mecbur kalmadıkça PO haricinden yakıt almıyorum.Şirket araçlarımıza alıyoruz. Araçlar bitik. Belkide shell den. Servisler den adam akıllı dönmüyor.
Hiçbirşey olmaz.1-2 depo full PO kullanın km farkını göreceksiniz.bilmem kaç yıldır bp den binilmiş 1.6 mj dobloya şimdi bi anda değiştirsem istasyonu sıkıntı olur mu acaba
hadi canım. bp po mu oldu şimdi ?Olmaz yakıtın kaliteli olması önemli birde bp ülkemizdeki operasyonlarını petrol ofisine devretti yakında tabelaları değişir
Evet, reklamlarda bile bunu söyledi petrol ofisiOlmaz yakıtın kaliteli olması önemli birde bp ülkemizdeki operasyonlarını petrol ofisine devretti yakında tabelaları değişir
Kablo tesisatında kaçak olabilir o da kısa devreye neden oluyor olabilir tabi bunların hepsi ihtimal.Turbo da ötme vs.var mı?Arkadaşlar ben 1.03 Multijet 2016 model Doblo var STAR stoplu olan araba turbo devre dışı kalıyor şoför tarafındaki sigorta kutusunda 15 amperlik sigortasını attırıyor sigortayı değiştiriyorsun tekrar turbo çalışıyor bir süre sonra tekrar sigorta attırıyor başına gelen var mı neden kaynaklanabilir elektrikçiye götürdüm Beyinci de turbo arızalı olabilir ondan sigorta attırır dedi
Turbo üzerindeki sensörlerin tesisatlarında sıkıntı olabilir turbonun kendinden çok elektrik tesisatıyla alakalıArkadaşlar ben 1.03 Multijet 2016 model Doblo var STAR stoplu olan araba turbo devre dışı kalıyor şoför tarafındaki sigorta kutusunda 15 amperlik sigortasını attırıyor sigortayı değiştiriyorsun tekrar turbo çalışıyor bir süre sonra tekrar sigorta attırıyor başına gelen var mı neden kaynaklanabilir elektrikçiye götürdüm Beyinci de turbo arızalı olabilir ondan sigorta attırır dedi