Doblo Ustaların çözemediği arıza

barisce54

Azimli Üye
öncelikle selamlar arkadaslar yardiminiza ihtiyacım var.aracim 2006 doblo1.3 Multijet.videodaki sorun bas gösterdi.vitesteyken gaza basinca ibre düşüyor birakinca normale dönüyor bostayken yapmıyor.sorun ne olabilir

Hız sensörü yada gösterge arızası gibi duruyor.

Hız sensorü tam olarak nerede oluyor?şanzımanın üzerinde bir okuyucu var o degisti yine aynı.isin Garibi bugun beyin tamircisine götürdüm.arabayi tek teker krikoya kaldırdıkların da sorun kayboluyorMuş.sanzimanin içindeki bir disliden bahsetti.yarin ona bakılacak.

Hız sensörü vites kutusu üzerinde bulunuyor ,dişli yada manyetik şekilde şanzıman üzerinden hız okuması yapar.Anormal bir durum varsa bu durum hız göstergesine de yansır basit mantıkla.Ehil bir ustaya gittiyseniz sorunu çözecektir

Sorun hız sensörü gibi. Kabloda da temassizlik olabilir.
Ayrıca videoda çocuk sesleri geliyor. Eğer hem aracı sürüp hem de video çekimi yaptıysan, çok tehlikeli bir iş olmuş. Nacizane bir tavsiye...

Aracın son durumu nedir çözüldü mü sorun

Sorun bir müddet sonra kendiliğinden düzeldi.ancak aracim iç dış yıkama yapıldıktan sonra tekrar aynı arizaya yaptı.ilk arızada yıkamadan sonra olmustu.ne olabilir

Sorun kabloda olabilir yıkanırken zarar görmüş yada önceden eskimiş olabilir

Merhaba doblo team ailesi nasılsınız benim sabah yağ değişimine giderken araba marş almadı takviye yapıp çalıştırdım yolda giderken 20 30 km hızla giderken hız göstergesinin 120. 140 gösterdiğini farkettim.Hatta 60,70 km hızla giderken de 200 ü aşıyor ibre

Usta km sensöründendir dedi değiştirdi ama yine ayni km hiz sorunu elektronikçiye gönderdi gittim o da beyinci kilometreciye gönderdi o da yan sanayi sensordendir orjinal olursa düzelir dedi varmı bir fikri olan yardımcı olabilecek birisi varmı

Dosyalar

• IMG_20241228_110706.webp
    IMG_20241228_110706.webp
    41,7 KB · Okunma: 29
Merhaba doblo team ailesi nasılsınız benim sabah yağ değişimine giderken araba marş almadı takviye yapıp çalıştırdım yolda giderken 20 30 km hızla giderken hız göstergesinin 120. 140 gösterdiğini farkettim.Hatta 60,70 km hızla giderken de 200 ü aşıyor ibre

Usta km sensöründendir dedi değiştirdi ama yine ayni km hiz sorunu elektronikçiye gönderdi gittim o da beyinci kilometreciye gönderdi o da yan sanayi sensordendir orjinal olursa düzelir dedi varmı bir fikri olan yardımcı olabilecek birisi varmı
Aküyü değiştir

Aküyü değiştir
Aküyü ölçtüm sorun gözükmüyor aküde elektrikcide baktı bugün yine ama çözüm olmadı tanıdığım bir elektrikciyede sordum bugün o da bu sorunun gösterge paneli arızası olduğunu çözüm icin kilometre elektronik ustasına yönlendirdi haftaici oraya gidicem bakalım nasıl bir çözüm olacak neticeyi paylaşırım buradan yine

Back