Yağ basıncı az

yusufyusufusta

Yeni Üye
Doblo
Adı
Yusuf
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhaba, aylardır çözemediğim bir sorunum var. 2015 1.3 mjet doblom var. Sabah ilk çalıştırmada yağ basıncı az diyor. Yürümez isem sürekli aynı hatayı veriyor. Ama hareket eder etmez kesiyor bu uyarıyı.
Yağ seviyesini kontrol ediyorum normal. Neden böyle yapıyor. Birde soğukta ilk çalıştırmada ilk 5 saniye mavi duman atıyor. Partikül iptal. Değerli büyüklerimizden başına gelen varsa, fikir almak isterim. Teşekkürler

Yağ basıncı az uyarısı genelde kalitesiz yağ filtresinden kaynaklanır en son bakımda ne kullanmıştınız?Birde genelde bunu 3sn kadar uyarı verir söner sizde rolantide hareket etmediğiniz taktirde aynı hatayı mı alıyorsunuz söyleminizden onu anladım.Karterinizde azik olup olmadığını kontrol edin çünkü uyarı devamlı ve uzun olabilir gaza bastığınızda basınç artışından söner bir diğer durum pompa yağ süzgeci ağzındaki conta var o işlevini kaybederse ondan da yapar bazıları onu değişmek yerine komple pompayı değişiyor.En ucuzundan kaliteli filtre kısmından başlayın.Soğuk havada duman atma olur ısındığında sorun yoksa gerisini aramayın

Son düzenleme:
yağ müsürüde benzer sorunlara yol acabilir diye dusunuyorum.motor icindeki pislikler musure yag giren yere biriktiyse gerekli basinci alamiyir olabilir.söküp temizlemekte fayda edebilir.

Müşür pislendiği taktirden devamlı hataya sebep oluyor giderken bile verebilir bunda soğuk çalışmada oluyor

Yetkili servisten yağ filtresi alıp liqumoly kendi sitesinden yağ alıp değiştirin birşeyi kalmaz.

müsür tamamen bozuldugunda surekli ariza yakar.ama pislik birikmesinde arac devriyle birlikte o pisligin zayif oldugu yerden ince ince icine girer ve lambayi sondurur.söküp temizleme masrafi 50-60 tllik balata spreyinin fiyati kadar iste.denemekten zarar gelmeyecegi gibi fayda gorme ihtimalini yuksek goruyorum.he yenisini alip degistirmek tabiki daha iyi olur.mumkunse orjinal müsürle.

IMG_2491.webp

Aynı sorunu bende yaşıyorum 1.6 105 2017 model yağ müşür değiştirdim yine aynı hata yeni bakım yaptırdım filtreleri bosch aldım yine aynı arızayı verdi bu ara parçayıda değiştiricem sonuca duruma göre bakıcam bi kaç kişi bu ara parçayı değiştir dediler

2016 105 lik trekking var aynı hatayı yapıyo sabah 3 sn falan.çözüm bulursanız yazın

2015 1.6 bende de var sabahları aracı calıstırdığım zaman yağ basıncı az uyarısı alıyorum mütekaiben 3 5 sn sonra kesiliyor aracı yeni aldım uzun yola cıkacağım bir sorun çıkarırmı bana aracın bakımlarını gittiğim yerde yaptıracağım çünkü

2015 1.6 bende de var sabahları aracı calıstırdığım zaman yağ basıncı az uyarısı alıyorum mütekaiben 3 5 sn sonra kesiliyor aracı yeni aldım uzun yola cıkacağım bir sorun çıkarırmı bana aracın bakımlarını gittiğim yerde yaptıracağım çünkü
En kısa sürede yetkili servise gidip yağ ve yağ filtresini değiştirmeniz faydanıza olacaktır.Yan sanayi yağ filtreleri bir süre sonra şişme yapıp yağlamayı azaltyıro buda yatak sarmanıza motorun rektefiyesine kadar giden maliyetli bir işlemdir.Siz siz olun yetkili servisten şaşmayın.Yetkili servis orjinal parça kullanır ve yaptığı işçilikte parçada garantilidir.İnsanlar bir miktar ucuza aldanıp sanayide araçlarını yan sanayi parçalarla mahvediyorlar.

Yag seviyesi önemli. Eksik değilse sorun yok. Eksikse tamamlayın. Bizim şirket aracı da yokuşta yağ lambası yakıyordu. Bugün gönderdik. Düzde sorun yok. Yağ seviye düşük. Ne olur ne olmaz dediler

Kazasız belasız

Yag seviyesi önemli. Eksik değilse sorun yok. Eksikse tamamlayın. Bizim şirket aracı da yokuşta yağ lambası yakıyordu. Bugün gönderdik. Düzde sorun yok. Yağ seviye düşük. Ne olur ne olmaz dediler

Kazasız belasız
Tesekkur ediyorum ilgi ve alaka için

En kısa sürede yetkili servise gidip yağ ve yağ filtresini değiştirmeniz faydanıza olacaktır.Yan sanayi yağ filtreleri bir süre sonra şişme yapıp yağlamayı azaltyıro buda yatak sarmanıza motorun rektefiyesine kadar giden maliyetli bir işlemdir.Siz siz olun yetkili servisten şaşmayın.Yetkili servis orjinal parça kullanır ve yaptığı işçilikte parçada garantilidir.İnsanlar bir miktar ucuza aldanıp sanayide araçlarını yan sanayi parçalarla mahvediyorlar.
Tesekkur ederim

Ankarada sponsorlarımız yardımcı olur uğra
Kavaklıdere oto fiat Kızılay kurum iş merkezinin karşısında
Başkent sanayide Erdinç usta var ayyıldız oto

Ankarada sponsorlarımız yardımcı olur uğra
Kavaklıdere oto fiat Kızılay kurum iş merkezinin karşısında
Başkent sanayide Erdinç usta var ayyıldız oto
Tesekkur ederim

Hocam aynı sorumu 1.3 multijet palio da yaşadık bizim tamirci önce filtre dedi sonra musun dedi sonra eksantrik zinciri değişim zamanı yakındı onu degistirder
Asil sorun yag pompası imis aslında zincir değişirken yag pompasinin da değişmesi gerekirmiş bizi uyarmadilar
sonuç olarak motor. yedi aracım 100 bin tr yeni motor yaptırdık
KISACASI çok dikkat edilmesi gereken bir konu

Çıkarmaz can sıkıcıdır soğuk motorda olur.genel sıkıntısı orijinal yada kaliteli olmayan filtredir

Hocam aynı sorumu 1.3 multijet palio da yaşadık bizim tamirci önce filtre dedi sonra musun dedi sonra eksantrik zinciri değişim zamanı yakındı onu degistirder
Asil sorun yag pompası imis aslında zincir değişirken yag pompasinin da değişmesi gerekirmiş bizi uyarmadilar
sonuç olarak motor. yedi aracım 100 bin tr yeni motor yaptırdık
KISACASI çok dikkat edilmesi gereken bir konu
Bu genelde filtre kaynaklıdır ondan önce onu kaliteli yada orjinal filtreyle değişin diyoruz aslında yağ pompasından ziyade yağ pompası süzgecinin ağzında conta var o değişebiliyor ondan yapıyor işine geldiği gibi zincir değişirken pompayıda komple değiştirip maliyet yükseltiyorlar contayla uğraşmıyorlar.

Back