Hocam kapağa ben filtreyi oturtmadan oring contaları yağlıyorum. Sonra takıp fazla zorlamadan sıkıyorum. 2 kez bu işlemi yaptım sorun olmadı.
sizin kapakta sorun olmasın. Normalde bizim aracın fabrika çıkışı tüm filtreleri ufi marka ufide italyan firması o yüzden muhtemelen fiat ufi kullanıyor ama ben bosch p7096 ile sorun yaşamadım.
S.a
1. Sormak istediğim ilk resim de gösterdiğim filitre ve kapak / kapağın içi normal mi ?
2- '' kapağa ben filtreyi oturtmadan oring contaları yağlıyorum '' resimde kırmızı ve mavi renkle gösterdiğim yerleri doğrumu ?
3- Ki en önemli yer burası iki soruyada evet dediğsen ben yanlış yapıyorum usta .
a- Bahsettiğin oringleri yağlamıyorum !
b- '' kapağa ben filtreyi oturtmadan '' yani filitreyi kapağa oturtmak / takmak dan bahsediyorsan (int de gördüm) , ben onuda yapmıyorum.
- Filitrenin kapağa takılacağını biliyormuydun ? - Bilmiyordum.
- Filitreyide kapağa takmayı hiç denedinmi ? -Denemedim. Denemedim '' de '' üçüncü kez dir , yağ değiştiriyorum , göz ayarı , göz kararı diyelim o filitrenin arkası filitre kapağının içindeki daireye geçmez bence
🙁 sok oldum .
Yağ sızdırma / kaçırma konusuna geri dönersek şunu anlayamadım
velevki geciyor ben yapmamışım , basınçlı yağ yağ filitresinin göbeğinden giriyor / ortasına giriyor , filitre kapağı arka tarafını kapıyor yağ mecburen filitrenin içinden geçerek ( ki filitrelenmiş oluyor bu sayade) yağ filitresinin haznesine dolup geri dönüş yapıyor .
Bizim yapmış olduğumuz yanlış hareketlerden hangisi sızdırmaya sebebiyet verebilirki ? Haznede gene yağ var
🙁