Yakıt alımı ve ilk marş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canarino
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Buu 10 dakika sadece iklimden dolayı
anladım abicim. ben 2-3 dk bekliyordum da enjektör somunundan sonra 10dk ya çıkartırım 🙂
birde 2bin devirlerde sürmek dizelde filterelerin tıkanmasına fln neden olmaz mı ben bazen 3bin i azbiraz aşıyorum motor açılsın diye yanlış mı yapıyorum en ideali nedir acaba sen nasıl kullanıyorsun ?

anladım abicim. ben 2-3 dk bekliyordum da enjektör somunundan sonra 10dk ya çıkartırım 🙂
birde 2bin devirlerde sürmek dizelde filterelerin tıkanmasına fln neden olmaz mı ben bazen 3bin i azbiraz aşıyorum motor açılsın diye yanlış mı yapıyorum en ideali nedir acaba sen nasıl kullanıyorsun ?
Arada bir 3000 devir güzel oluyor dizel partikül için iyi yapıyon bende öyle yapıyorum

Arada bir 3000 devir güzel oluyor dizel partikül için iyi yapıyon bende öyle yapıyorum
peki abi 130bin km de dizel mi 160 bin km de benzinli mi alınır. aynı tür araçtan bahsediyorsak

Ben hayatta doblonun benzinlisini sıfır kilometrede olsa almam 5 para etmez 1.4 lerini çok kullandık servisimizde
Yani ben dizel seviyorum dobloda eze eze gidiyo yolu yani o turbonun sesini duyacam öyle rahatlıyorum psikolojik olarak.

Sonra enjektör pulu patlatıyon
Yakıt opet
Kış aylarında özellikle sabah ilk marş debriyaja basarak yap 10 yada 15 dakka çalışsın sonra seyre devam kontak kapanırkende debriyaja bas öyle stop et
Bol şans hayırlı olsun
O kadar beklemeye gerek yok aslında motordan ısınmayı beklemesi bildiğimiz ısınmadan ziyade sisten yağlamasıdır aşırı soğuk olan yerlerde sıcaklığa göre 3 dk yeterlidir çok soğuk olduğunda acelesi yoksa birazdaha durabilir sıcak havada da 1dk altında motor zaten kendini belli ediyor çok gürültülü çalışır dum diye bir ses gelir bir anda motor sesi çok azalır yola çıktığınızda araca yüklenmeden düşük devirlerde yani 2000-2500 aralığında kullanılabilir

Ne tür bilgi istiyorsun direksiyon hakkında belirtmediğin için soruyorum
Abim direksiyon mafsalında çok çok ufak bir boşluk var Exper alırken söyledi onunda hani normal mi ilerler mi hepsinde olur mu

.Direksiyon bağlantı kollarında aşınma varsa değiştirilebilir ufak bir boşluk sorun değil ama çoğu tabi ki sıkıntı olur. Bunu anlayabilirsin dönüşlerde anormal bir gecikme yaşamıyorsan direksiyon hareketlerine normal cevap veriyorsa sorun değil

Back