YAKIT TÜKETİMİ LÜTFEN YARDIM EDİN

enver054

Yeni Üye
Adı
enver
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2012 model d2 kasa doblom var 140 bin civarında temiz bir araç bakımları falan da yeni yapıldı ama anlamadıgım bir konu arabanın ortalama yaktı 11.8 den aşagı düşmüyor şehir içi uzun yol fark etmiyor ortalama çok yüksek uzun yolda gördüğüm en düşük ortalama 10.2 yakıtın bu kadar yüksek olması normalmidir

Tabikide normal değil aracın yakıtı nerden alıyosun.

bir çok etkene bağlı olabilir yakıt artması.bakımları yapıldı diyorsunuz hava filtreside değişmiştir muhtemelen o zaman ilk aklıma gelenler çok uzun süredir manifold temizliği yapılmadığından olabilir,enjektörlerde ya da turboda turbo borularında arızadan ya da lastik havalarının aşırı inik olmasından, kalitesiz yakıttan bunlara bağlı aracın çok dengesiz şekilde yüksek hızlarda devirlerde kullanılmasından olabilir..

bende 2004 d1 doblo var 150 binde daha hiç manifoltu temizletmedim eksozcuya gidince bir şey yok diyor anlayamadım temizleteyimmi

@ahmet-42

eğer aracınız dizelse manifold ve enjektör temizliği gerekiyor.yaptırırsanız performans artar yakıt düşer motorun ömrü uzar.tamirciler zaten her şeyi sallar arıza olsun para kazanalım der.

@enver054 trip sıfırlayıp tekrardan denemeniz rica olunur... ayrıca aracı çok ivmeli kullanıyormusunuz?

Egzozla ilgili oldugunu sanmıyorum enjektörler işeme yapıyor olabilir hava filitresi dolu olsa bile bu kadar yakmaz birde kullandıgınız mazot kaliteside önemli çekişi hızlanması naaıl bu arada bilgi verirmisiniz

çok yakıyor gerçekten.en kısa sürede ya servise ya da adam gibi bir ustanız varssa ona gösterin.ben servis derim.bilgisayara bağlatın bütün ayarlarına bir bakarlar.

Tuketimde 11.8 1/100 mu yazıyor yoksa 11.8 km/1 mi

bakımları yeni yaptırdım diyorsunuz ama hava filitresinden kaynaklanıyor olabilir ?

@enver054 aileye hoşgeldin keyifli ve aktif paylaşımlar
Ortalamayı bi kenara bırak bir depo ile kaç km yol yapıyorsun?

hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim yakıtı hep aynı petrolden alınıyor farklı araçlarımızda var onlarada aynı yerden alınıyor ama bu çok yakıyor dediklerinizin kontrolü yapıldı ama bi problem görülmedi

11.8 1/100 ile 11.8 km/1 i anlayamadım aciklarmisiniz

@ustabirol

ilki 100 km de 11.8 litre yaktığını
ikincisi 1 litre yakıt ile 11.8 km gittiğini göstermektedir...

Aracım 2012 1.6 premio aşağı yukarı 11.7 gibi 1.litre km gösteriyor normalmidir

9 veya 9.5 kadar normaldir kullanımdan ama 10 11 leri devamlı görüyorsanız sıkıntı aynı derdi bem her iki aracımda yaşadım en büyük etken hava filitresi yag bakımı ve kullandıgınız yakıt hocam marka vermek gibi olacak onun için yakıtınıza arada bi katkı maddesi koyun derim

Arkadaşlar aracım 2012 1.6 premio 1.litre mazot ile şehir içi ve şehir dışı kaç km gidiyor normal şartlarda

100tl lik mazotla maxi 270km gidiyor nasıl acep.ilk sıfır aldığımda 675km yolu bi depo mazotla bitiriyodu şuan rodajdan çıktı yeni yeni kendine geliyo
20151130_180349.jpg

@ustabirol
Aracınız bu durumda 8.47 lt/100km yakıyor.
Kullanım a göre normal denilebilir .
Kısa mesafe . Bol dür kalk..
Dik yerlerde kullanma. Vs. Gibi
Aslında biraz fazla eğer dedigim şartlarda kullanmiyorsaniz

Back