Yakıt tüketimi

@dr20mouse
benim 8,4-8,6 arası. vites değiştirme aralığınız nedir?lastik basınçlarıda önemli.

@MEHMET78
Normal yolda 2000 yokuşta 2500 3000 arası lastikler 39 psi

@doblolueniste
uzun yolda üzmez sizi.

1 litre mazot 5 lirayı geçmişken arabam çok yakıyo demek doğru değil bence...
Doblonun yakıtı gayet normal, yakıt pahalı.

@dr20mouse
Araç kitapçığında önerilen yağ 5w30 değil mi neden 5w40 konuldu? Bunu yapan yetkili servis mi? Yakıta etkisi olur ama aşırı olmaz tabi..
Bu 60 km nasıl kullanıldı. Çalıştır durdur aralıkları ne,çok yoğun trafik mi ,yokuş ne kadar var?Mesela yokuş çıkarken yol bilg. anlık tüketime bakın ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

@doblo3
5w40 yağı yetkili servis koydu. Koyduğu an değil 2 hafta sonra farkettim 5w40 yağ koyduğunu çünkü servise bakımı yaptırıp aracı garaja çektim. Şehir dışına çıktım uçakla.
İstanbul şehir içi. Gidilen yolun %85'i düz yol kalanı yokuş ve iniş.
Çalıştır durdur aralığı 11 km. Bir iş için evden çıktım işimi halledip eve döndüm.
Yolun%70'i sokak arası kalanı cadde.

Bakım sonrası bir durum olabilir.Bende her zaman bu durum olmuştur sebep olarak yeni filtre sebebiyle çekilen hava miktarının artması ve ecunun bu na uygun yakıt oranını artırması olarak tahmin yürütebiliyorum.Birkaç bin km sonra durum değişecektir illa bu sebeptir diyemem ama yakıt kesinlikle bir miktar düşecek tecrübeyle sabit..Bir de yol bilg. değilde depo silme doldurup 500-600 km yapıp tekrar fulleyerek ölçün
Kısa mesafe okumalar gerçeği tam yansıtmaz .60 km çok az bir yol çünkü

PO Prodizel al en dayanıklı yakıt bu şu ana kadarki yaptığım test sonuçlarında.Po,BP,Opet,Shell vs.hepsini denedim.PO Prodizel hepsinden daha iyi km yaptırma konusunda.

bu gün Akşehir Afyon gittim geldim çogunlukla 90 sabit yaptım 4 lt yi ilk kez gördüm 250 km yaptım

Back