Yardım Yakıtta Ortalama Tüketimi Nasıl Düşürebilirim?

44Mehmet44

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
0 +
Modeli
Araç Yılı
2017
Renk
Beyaz
Her zaman ortalama tüketimi 13.0 ile 15.0 arası gösteriyor bunun için bana yardımcı olabilecek abilerim varmı 1.6 trekking 105 hp

Devirli kullanıyormusun abi 🙂

1.6 aldığım günden beri 9.6 litre yakıyorum araç 10 bin kmde hala aynı yani düşmesi imkansız bence

Yol bilgisayar sıfırla

Benim 1.3 şehir içi kullanımda 7-8 civarı gösteriyo. Bugün tekirdağa gittim geldim 100 ü geçmedim 6.2'ye kadar düştü.

Ne yaptiysam 12.3 sen aşağı dusmedi

Devir saati 2500 gecmeden vites atmaya dikkat edelim dusuk hiz yuksek vites 🙂

Sehir ici dusuk km ve kisa mesafe kullaniyorsaniz cok yakmasi normaldir diye dusunuyorum.. gerci 15 de biraz fazla gibi..

@44Mehmet44
Ben 12 'yi ocakta istanbula kar yağdığında gördüm sadece

Ortalama tüketimi düşürmek icin anlık tüketim takip ederek aracin hangi şekilde cok yakit tükettiğini görebilir ona gore araci kullanın düşüre bilirsin

@Konyaki
Benim 1.3 eski kasa da az yakıyordu uzun yolda 6 litre civarında ama performans için 1.6 aldık bu seferde yakıt tüketimi yükseldi

@44Mehmet44
Kardeşim hangi vites de olursan ol 22 devirde aracını kullan göreceksin yakıtın düşecek 22 bin devir bu araçlarda eco mot demektir

@doblo3535
bu kasa eski kasalardan ağır ve şişman.ondan dolayı o kasadan fazla yakıyor.ben olsa idi d2 kasa 1,6 alırdım. d3 ün farları ilk başta hiç hoşuma gitmiyordu.ama eski doblom 1,9 du. 1,3 te pişman olursam diye d3 aldım sırf 1,6 motor için. eğer 1,9 da üst sınıfa girmeseydi kedinin ki gibi, 1,9 d2 alırdım.

@senged
Lastikci 34 vurulur dedi bunlara

@44Mehmet44
34 cok dusuk bence.. surtunmeyi artirir dolaysiyla yakiti da etkiler diye dusunuyorum..

@44Mehmet44
Merhaba kendi denemelerim sonucunda baya fark ettim ki dusuyo soguk motorda birden hizlanmamak bi 5 dkka rolantide bekletmek ideal devirde 2.500 3.000 arasi olarak kullanildigi zaman ani fren ve gazlama olmadigi zaman fark ediceksiniz ki baya tuketim azaliyor menzili sifirlayip deneyin

Bende 1.6 105 HP Trekking var, Ankarada kullaniyorum, ortalamam 8.1, uzun yolda bastim ayni civarda. 110-120 gidersen 7.0'lara duser diye tahmin ediyorum. Bir servise gostermekte yarar var bence.

Back