yeni araba mı yeni motor mu

bir ay önce yeni motor yaptırdım. her şeyinden de memnunum. ne yağ eksiltme var ne de duman. biraz yakıtı fazla %7.5 lt yakıyo ş.içi ve dışı karışık(1.9D). eğer aracın kaportasında canını sıkan bir durum yoksa (herhangi bir ses gelen yer falan) yaptır motoru bak keyfine kardeşim. ama tekrar doblo alcaksan sat al yeni doblonu. doblo gibi cefakar araba bulamazsın.
saygılar.
Fethi KORKUT

motoru kaça yaptırdınız?ayrıca 7.5 o araca göre fazla değil bende ortalama 7.2 yakıyordu satmadan önce .

motoru kaça yaptırdınız?

abi eğer bana sorduysan sadece yataklar 0.4 mm büyütüldü. ve krank mili kaldı. kalan herşey orjinal parçalarla değilştirildi. 4400 tl dediler. nakit 4000tl ye anlaştık. motor kulakları falan da değişti.

ben ustalara güvenemeyip aracımı satıp yenisini aldım.sizede hayırlı olsun uzun km.ler sorunsuzca kullanın inşallah.

ben ustalara güvenemeyip aracımı satıp yenisini aldım.sizede hayırlı olsun uzun km.ler sorunsuzca kullanın inşallah.

aslında benim de niyetim oydu. ama babam boşver yaptır motoru daha kullanılır o araba dedi. bi de ilk göz ağrım olunca kıyamadım satmaya 🙂
şimdi 229.000 km oldu. motoru 226.000 de yaptırmıştım. daha bi sorun yok.
sizi anlıyorum usta konusunda. ben otomotivin göbeği bursa da 1 ay araştırarak anca bulabildim adam gbi usta.
saygılar.

arkadaşlar 1.9 d lerin siyah duman atma sebebi ekzantrik milinin sivri uçları zamanla aşınıyor ve pistonlara daha az hava girmesine sebep oluyor.ben siyah duman için debimetreyi değiştirdim olmadı karbon clean yaptırdım yine olmadı.delphi servisini aradım egr den ya da ekzantrik milinden yapar dediler.egr ye baktılar kapalıymış yani sıkıntı yok.en sonunda kızdırma bujilerinden biri patlayıp değiştirmek zorunda kalınca üstteki plastik kapak açılınca baktım ki gerçekten milin ucu sivriliğini kaybedip yuvarlaklaşmış.anladımki siyah dumanın sebebi buymuş. 500 tl civarı masrafı vardı inanın ustalara güvenip yaptırmadım en sonunda müşteri çıkıncada eski doblomu satıp yenisini aldık.aracınızın çekişinde problem yoksa komple motor yaptırmadan ekzantrik miline bir baktırın derim.en azından fazla masraf çıkmamış ve arabanın her tarafı ellenmemiş olur.
bunu söyleyeceğim 🙂 çok sağol

bir ay önce yeni motor yaptırdım. her şeyinden de memnunum. ne yağ eksiltme var ne de duman. biraz yakıtı fazla %7.5 lt yakıyo ş.içi ve dışı karışık(1.9D). eğer aracın kaportasında canını sıkan bir durum yoksa (herhangi bir ses gelen yer falan) yaptır motoru bak keyfine kardeşim. ama tekrar doblo alcaksan sat al yeni doblonu. doblo gibi cefakar araba bulamazsın.
saygılar.
Fethi KORKUT
eyvallah abi aynen satmak istemiyoruz dobloyu ama baya yaşlandı artık yeni motor lazım 😀
bir de pek anlamam da biz hiç zincir mi falan varmış ona da baktıralım mı ?

saygılar.
Fethi KORKUT
eyvallah abi aynen satmak istemiyoruz dobloyu ama baya yaşlandı artık yeni motor lazım 😀
bir de pek anlamam da biz hiç zincir mi falan varmış ona da baktıralım mı ?

zincir sadece 1,3 multijetlerde var sizinkinde kayış var bence kayışları falanda değiştirmekte fayda var

Back