2017 Yaz Lastiği Seçimi Ana Konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doblo3535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yaz lastiğinden beklentiniz nedir

• Uzun ömürlü olsun

• Etiket değeri iyi olsun

• Yumuşak ve konforlu olsun

• Dayanıklı olsun kolay kolay yarılma balon v.s olmasın

• Ucuz olsun,gerisi önemli değil

• Toplam katılım
    98
Arkadaşlar uzun süren araştırmalar sonucunda Petlas pt 741 aldım. 205/55/16 94w. Etiket değeri C-C. Fiyat 180 TL. Haftaya gekecek, izlenimlerimi paylaşırım.

@ufukeser
Benim duyduğum kadariyla lastik 5 yil boyunca hic kullanilmayip dursa da omru bitiyormus

@BerkeAsım

aracın üzerinden hareket etmeden 1 ay dursa ömür törpüsü olur zaten o lastik.

Yine d
@ufukeser
Yine de internetten arastirmanizi tavsiye ederim

İklim değişikliği çok etkiliyor. Lastik bir kış ve bir yaz gördüğü zaman sertleşiyor. Sadece bu yüzden bile yaz ve kış lastiği kullanılabilir. 5 yıllık lastik demek bence değişim zamanı gelmiş lastik demektir. Fark yeni lastikler takılınca daha da iyi anlaşılır.

@DobLoPremio
Aynen kapalı garajı olup arabayı dışarı çıkarmayan için işkence.

@Umuthoca
Güzel lastik sorun yok bende alacaktım ama hankook ventus prime 3 aldım a sınıfı yağmurda hiç kaymıyor yol tutuş müthiş memnun kaldım

petlas ta güzeldir

@Umuthoca
hayırlı olsun.güle güle kullanın.

@doblo3535

Petlasın hiç bir lastiğini kullanmadım, fakat çevremdeki benim gibi lastik manyağı olan arkadaşlarım hiç tavsiye etmiyorlar, sadece kış lastiğini övdüler F/P olarak.

VentusPrime3 çok güzel lastiktir tekrar tekrar söyleyeyim :srnsml:

@ufukeser
merhaba kardeş
bazen esnafler senin isteğne uygun malzeme elinde yoksa seni elindeki satabileceği malzemeye yönlendirir.
adı üstünde kış lastiği. ve mevsimlik lastik.
inan ben de çok samimi ve dürüstüm 🙂🙂🙂

Yeni lastik almayı düşünüyorum araba ile çok yol yapıyorum ve genellikle arabada 5 kişi ve 150 kg yük oluyor. üzerinde fabrikanın verdiği Pirelli 195-65r16 c lastikler var on lastiklerin yanakları ve tabanının sağ ve sol köşeleri çok aşindi 195-65r16c lastik alayım diyorum ama pahalı ebat degistirirsem ne gibi avantajları ve dezavantajları olur araç 1.6 Premio 2015 model
205-55r16 takan çok kişi var ondan mı taksam yoksa orijinalinden mı taksam çok kararsızım yardımcı olursanız sevinirim

S.a aracım d4 1.6 trekking aracı aldığım gün altındaki Goodyear 4 sezonları söktüm çünkü c li yük tipi lastikler binek olarak kullanıyorum aracı sert kütür kütür vurur diye kış ayı olduğu için 205/55r16 hankook w419 taktım vakumlu kışın kullandım ama yanak 55 olduğu için arabanın altında küçük Durdu yazın 205/60r16 hankook k425 kınergy eco taktım çok memnunum 55 yanağa göre daha konforlu süspansiyon için daha iyi hemde çamurlukları doldurdu jantlar 6xj olduğu için 215 çok taşar hoş durmaz 36psi havayla kullanıyorum kendim lastikçiyim freni virajı çukurlarda yumuşak yolda sessiz çok memnunum

@doblo3535
peki marka öneriniz varmı ?

İyi aksamlar.Lastik fabrikasında calisan biri olarak sana tavsiyem fabrika hangi ebat kullandıysa o ebat lastikleri alman olur.Çünkü fabrikalar araçların teknik özelliklerine göre lastik kullanırlar (aracın hız değerleri,ağırlığı,taşıma kapasitesi vb.) Ayrıca 195 ve 215 gibi ebatlar ara ebatlar olduğu icin daha pahalıya satılmaktadır.En mantıklı olanı orjinal lastik tipi kullanmak.

Bugün d3 doblo aracımdaki orijinal c sınıfı chrono lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum araştırıp elde ettiğim sonuç continental 205 55 16 91v oldu fiyatı da uygun 238 tl sizce mantıklı mı sipariş vericem bugün

@RockLee
üzerindekiler eskidi mi?

Back