Bugün doblonuzda ne değişiklik yaptınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mehmet abi karabük halkının yaptığı garajlara hastayım 😀
arsaya sera yapar gibi garaj yapmışlar çok ilginç sanki arabaları yetiştiriyolar gibi 😀 ama süper görünüyor

evet aynen öyle.maliyet ucuz oluyor.ama çok faydalı bence.

mehmet abi karabük halkının yaptığı garajlara hastayım 😀
arsaya sera yapar gibi garaj yapmışlar çok ilginç sanki arabaları yetiştiriyolar gibi 😀 ama süper görünüyor

😀

kalın gelmek ne kelime yağ resmen bal gibiydi, araba 1 hafta yatsın mesela marş alırken marş motoru zor çeviriyordu motoru. ve yağ lambası 3 sn sonra sönüyordu, ve ilk çalıştığında motor soğukken traftör edasında çalışıyordu 😀 bu yağ su gibiydi resmen ve kendini bellide ediyo performans çok iyi 🙂

Benim araçta şuan 5.40 selina yağ var ancak marş aldıtan sonra 2 saniye kadar sonra sönüyor yağ lambası sebebi ne olabilir ?

Havalar biraz soğudu 10 derece felan.
teşekkürler.

kalın gelmek ne kelime yağ resmen bal gibiydi, araba 1 hafta yatsın mesela marş alırken marş motoru zor çeviriyordu motoru. ve yağ lambası 3 sn sonra sönüyordu, ve ilk çalıştığında motor soğukken traftör edasında çalışıyordu 😀 bu yağ su gibiydi resmen ve kendini bellide ediyo performans çok iyi 🙂

Benim araçta şuan 5.40 selina yağ var ancak marş aldıtan sonra 2 saniye kadar sonra sönüyor yağ lambası sebebi ne olabilir ?

Havalar biraz soğudu 10 derece felan.
teşekkürler.
bende 0w40 koydum yine sabahları ilk çalıştırmada 1-2 sn sonra sönüyor, ama stop edip tekrar çalıştırırsam motor sıcakolursa daha marş almadan sönüyor. Kitapçığını okudum 3 sn içinde sönüyomuş multijetler için normal bi durummuş.

eğer yanık kalırsa problm dmektir

Teşekkürler.

Benim daha önce dikkatimi çekmedi havalar soğumaya başlayınca dikkatimi çekti. 2-3 saniye sonra sönüyor.

Motor Sıcakken kapatıp tekrar marş yapmayı deneyeceğim.

soğuktan oluyor.sıkıntı yok.yağın akışkanlığı azaldığı için yapıyor.bir armpa var eve yakın.oradan baş aşağı inerken aracım çok hızlanıyordu 2. viteste.dün akşam gezmeye gittik 10 civarı.araç baş aşağı bile eskisi gibi dayanamıyor motoru.yağ ısınmADIĞI İÇİN OLDUĞU GELDİ HEMEN AKLIMA.

Bugün maslak oto sanayinde lassa bayisine gittim tanıdık hemşerim vardı,
lastikleri yeniledim.
*4 adet lassa atracta 185/65r15 92t lastik taktırdım
önceki lastiklerim bridgestone duravis ti 70 bin yaptım o lastiklerle 😀 hala dişi vardı ama içim rahat değildi.
toplam: 550 tl tuttu. 90 tl peşim verdim kalanınıda maxsimum kart ile 5 taksite böldürdüm ayda 92 tl çok uygun oldu.

dedim hazır sanayideyim rötuş boyası alayım gittim az bişey boya aldım 10 tl de ona verdim. dün şerefsizler yine boydan boya anahtarla çizmişler elleri kırılsın bişey demiyorum.

Bugün maslak oto sanayinde lassa bayisine gittim tanıdık hemşerim vardı,
lastikleri yeniledim.
*4 adet lassa atracta 185/65r15 92t lastik taktırdım
önceki lastiklerim bridgestone duravis ti 70 bin yaptım o lastiklerle 😀 hala dişi vardı ama içim rahat değildi.
toplam: 550 tl tuttu. 90 tl peşim verdim kalanınıda maxsimum kart ile 5 taksite böldürdüm ayda 92 tl çok uygun oldu.

dedim hazır sanayideyim rötuş boyası alayım gittim az bişey boya aldım 10 tl de ona verdim. dün şerefsizler yine boydan boya anahtarla çizmişler elleri kırılsın bişey demiyorum.

Hocam geçmiş olsun. Servet düşmanı bunlar. Burada da çok var. Bana daha denk gelmedi. Ama biraz parlak veya lükse yakın araç gördüler mi sıkıntı oluyor burada da. Birini yakalayıp ibreti alem etmek lazım aslında.

Allah ıslah etsin.insanı zorla günaha sokarlar.

Amin Allah ıslah etsin hepsini,
arabayı temiz görünce çiziyolar, 1 hafta önce pasta cila yaptırmıştım cillop gibi arabayı görünce çiziyolar ama bi denk gelirse tutamam kendimi. arabayı aldığımızda hatasızdı şimdi resmen harita.

hanefi geçmiş olsun sen nerede oturuyordn

ALLAHıslah etsin bu yaratıkları

kulaksızda orutuyorum oğuz kasımpaşa diye geçiyor

kansızlar çok memlekette başka bişey değil

aynen öyle,
hayır benim anlamadığım benim doblonun önünde chevrolet captiva var, opel insignia var, kat kat daha lüx araçlar onlar onlara hiçbişey yapmıyolar bütün olanlar beim aracın başın geliyor. ya bunu tek bi kişi yapıyor bana uyuzluğu var yada birinin doblomda gözü var çözemedim

ALLAHıslah etsin bunları başka nediyeceksin ki pasta ile falan çıkmaz mı ?

yok oğuz kapanmz gibi baya derin yani alttan beyazlık çıkmış astara kadar inmiş, rötuş boyasını dün almıştım bayramdan sonra denicem, daha önce rötuş yapan varsa teknikleri söylermisiniz? netten araştırdım vidyoları izledim nasıl yapılacağını öğrendim ama daha önce yapan biri söylerse çok daha iyi olur

hanefi bi yöntem var çiziği boya ile kapatıp daha sonra iyice kuruyunca su zımparası ve pasta ile hiç belli olmayacak şekilde düzeliyor ama zor bi uygulama

evet oğuz internettede öyle uyguluyolar senden bunu duymak güzel demekki doğru bi yöntemmiş,
işlem sırası şu şekil yanılmıyorsam:
*rötuş yüzeyi su zımparası ile hafif parlaklığı alınır ama çok az
*nemli bezle yüzey temizlenir
*rötuş boyası çiziğe dışa taşmayacak şekilde uygulanır ama çizik bolca doldurulur kürdan yada ince bi fırçayla
*1 gün kurutulur
*su zınparası ile narin bi şekilde taşan boya diğer boya ile aynı seviyeye getirilir
*daha sonra pasta cila atılarak yüzey eski haline getirilir.

valla benim araştırmalarım sonucu böyle yapılıyomuşki bunu oğuzda onayladı 🙂 en kısa zamanda deneyeceğim

Back