Yaklaşık on gündür Doblo d4 ü test ediyorum. Yorumum kısaca şöyle:
Tasarım: Burda kişisel zevk belirleyici oluyor. Bana göre sınıfının en yakışıklısı. Bu segmentte 2. Sırada bana göre caddy var. 3. ise yok. Çünkü diğerlerinin tasarımları gerçekten sıradan.
Yol tutuş: genellikle C sınıfı hb araçlar kullandım. Onlara göre yol tutuşu tabiki geride. Sonuçta yerden oldukça yüksek bir hafif ticari araca biniyorsunuz. Arkadaşlar aracın yol tutuşu normal kullanım için tatminkar... Aracı virajlı yollarda test ettim (ısparta-antalya) (ısparta -ağalsun) bu yollar oldukça virajlıdır. Aracı zorlamafığınız surece sizi yol tutuş anlamında kesinlikle üzmüyor.
Malzeme kalitesi: d4 premium plus kullanıyorum. Kokpitin süt kahve kısımları yumuşak, diğer kısımları sert plastikten yapılmış. Malzeme kalitesi çok iyi diyemem ama kötüde değil. Koltuklar tatminkar.
Kabin sesi: Yol, motor ve rüzgar sesini çok az alıyor. (100km / saat için söylüyorum), bu konuda binek otomobillerle yarışır...
Motor ve vites: kullandığım araç 1.6 ve 6 ileri şanzıman. Debriyaj pedalı şaşırtıcı dercede çok yumuşak, vites geçişlerinde öyle, motor çok kolay devirleniyor. Torku çok yüksek yokuşlarda sizi hiç üzmüyor...
Yakıt tüketimi: sakin kullanımda karma: 6.1 litre /100 km
Teknoloji:ilgimi çeken kısımları söyleyeyim. lastik basınç uyarısı yok, balata aşınmasını gösteren uyarı ikazı bulunuyor. Müzik sistemi güzel . Sesli komut özelliği bile var.. Dokunmatik ekran 5' biraz küçük ama iş görüyor. Navigasyon tom tom, cruise cont. Güzel çalışıyor.., yağmur, far sensörü yok, kararan iç dikiz aynasıda bulunmuyor, .....
Kullanım konforu: burası işte çok enteresan.. Bir kere araç çok havadar, SUV araçları aratmayacak hatta daha iyi bir görüş alanı ve yükseklik sunuyor. Arka koltuklar, ön koltuklara göre daha yukarıda konumlandırılmış böylece arkada oturanlara da geniş ve ferah bir görüş alanı sağlanmış.. Bagaj ise kocaman o boyutta başka hiç bir araçta yok. Bu önemli bir avantaj.....
Sonuç: bana göre bu fiyatlarda alınabilecek en iyi araç ...diyebilirim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorusu olan olursa yanıtla ya bilirim...
Bu değerlendirmeyi muhakkak ki; hafif ticari aracı test ettiğimi bilerek yaptım ve beklentilerimi çok yüksek tutmadım...