Doblo 1.3 90 mı 1.6 105 mi?

@ali0635
Ustam kusura bakma ama bende de d4 1.3 var ama şahinciler dediklerini yapamıyor kaçışı iyi vites atımlarını düzgün ayarlarsan sıkıntı yok kalkışta bile sıkıntı yaşamazsın

@ali0635
dobloyu bir sedan hb konserve kutusu kadar olan arabalara asla değişmem eğer gücüm yeterse suv yada mcv lere bakarım

bizde dediğim gibi d1 d2 ve d3 1.3 tü ben 1.3 ten hiç sıkıntı yaşamadım performanındanda hacmine göre çokta memnundum

d3 ağır bi araba d1 ve d2 ye evet bi nebze kalkışta hantallığı var ama eğer devrini güzel ayarlar sanız o hantallığıda pek yaşamazssınız rahat şekilde 160 170 görüyor ben hiç bir yokuşta sıkıntı yaşamadım gayet iyi gidiyor hatta yokuşlarda çok tokatladığım araba oldu d1 ve d2 de de 1.3 çok iyi hele d2 cargo versiyonuydu o nedense daha seri gelmişti kısaca 1.3 e çekmiyor bayılıyor gibi cümleler bence kurmayın eğer gerçekten çekmiyor ise ya bi arıza vardır yada kullananda bir sıkıntı vardır d4 ü trekking almasaydık inanın yine 1.3 alacaktık ecojet versiyonunu

ama şuan için yine alacak olsam 1.6 alırdım nedeni yakıt tüketiminde 1.6 beni çok şaşırttı bazı kullananlar çok yakıyor diyorlardı bizim kullanımımız ile 100 kmde 6.5 litre yakıyor 1.3 aynı güzergahta 6.3 civarı yakıyordu uzuyolda aynılar hatta duruma göre 1.6 daha az yakıyor 6. vitesin rahatlığını kullanıyor performans yönünden ise aralarında uçurum farkı var hele 1.6 nın 290nm lik torku gerçekten gücünü hissetiriyor

@MaÇKaLı67kardeş 2.5 yılda 100 bin km yaptım arabanın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz
D2 1.3 euro 4 ile d3 1.3 euro 5 i aynı sanmayın partikül denen lanet şey arabanın boğazını tıkıyor

@doblo vip premio
Sen bide 1.6 136 hp accent blueyi bi kullansan müthiş bir performans.... Uzun yolda 2 ay önce 45 litre ile 1000 km yaptım güçlü araba daha az yakıyor

@Eren58034
Aynen öyle.1,910/105bg JTD nin gözünü seveyim.1.3 mültijetler ölmüş eşşek gibi.

Merhaba ben bencede 1.6 daha mantıklı çünkü 1.3 rampalarda seni çok yorar 🙂

Arabalari kotulemenin alemi yok 1.3 1.6 ikiside war bende.kisaca anlatiyim;1.3 d2 aracimda ne rampada ne yolda hicbir sorun yasamiyorum sorun yasayan cozememistir aracini.milletin 2 de zor ciktigi yeri 3. Viteste cikiyorum..uzun yolda tatminkar hiz olarak istediginize bagli ben 120 den asagi inmiyorum ustu bana kalmis benzinli gibi yada binek arac gibi reaksiyon beklerseniz yanilirsiniz adi ustunde ticari ruhsatta kamyonet ama genel mantik iyi gelelim 1.6 ya d4 1.6 maxiyle yolculuk ederken daha seri daha agresif gidebiliyorum istenilen performansi sunuyo yol oldumu 6. Viteste diledigince gidiyorum sorun yok kiyaslamaya geldimi yine bi Benzinli tepkimesi yok niye boyle soyluyosun derseniz eski benzinli kullanicisiyim hic tup takmadim arabalarima gidisattan cok memnundum..soruya gelirsek kisisel tercih meselesidir yipranmadan normal gidicem derseniz 1.3 hizi agresifligi sewiyorum derseniz 1.6 .iki motoruda kullanan biri olarak biri digerinden olu demek cok sacma olr 75bg le 105 bg arasindaki fark 30bg hafife alincak bisey olmadigi gibi asagilanicak biseyde degil bence..

Şuda bir bir gerçek 1.3 d2 bir doblo da seri hareketlendiriyo ancak 1.3 fiorino da ben aynı performansı görememiştim rampalarda ona kıyasla 1.3 yeni doblo da biraz hantal kalır diye düşünüyorum...

kısa şaselerde 1,3 ler ideal ,roket tarzı isteyen olursa 1,6. 1,3ler okadarda hantal değil tek hantallık maxisi için geçerlidir

11214214_1629690710604392_7120755482822497618_n.jpg
👎👎👎1,3 e hantal geliyosa uzun şaseyehantal gelir.lütfen yeni kasa 1,3ler için biraz daha dikkatli olalım kasalar gerçekten farklı kısa şase uzun şase farklarını hesap edelim.

Son düzenleme:
D1 1390 kg
D2 1190 kg
D3 1420 kg
D4 1505 kg
Araçşarın arasındaki kg farkları motor ve beygire yansiyo tabi bu araçların motorlarına göre kg farklarıda tamamen yaşadın şehir klima kulanımı söförün bi araçtan ne bekledigine baglı
Misal olarak ben 2000 cc motor yercih ederim yakıtınında 1600 cok farklı olacagını sanmıyorum

kısaca nekadar ekmek o kadar köfte.d3 d4 kısa şaselerde 1,3ler gayet iyi ve ekonomiktir.atını seven beygirini seven yemini düşünmez nokta.🤐🤐

çok keyif çokça parayla oluyor yapacak bişey yok hayatın kanunlarınada uymak gerek zevkin veresiye yok nefislerimiz çok peşin çalışıyor herşeyi istiyo.hayırlısı ben kaçar uyku vakti.😴😴

@Onuryilmaz hala denilmek isteneni anlamamışsınız hâlâ d2 kasanın 1.3 ü iyiydi v s diye konuşuyorsunuz d2 1.3 için kötü diyen yok zaten
D3 kasa 1.3 90hp e5 motor için söyleniyor bunlar,bu motoru kullanmayan anlayamaz
D2 70 hp d3 90 hp 20 hp var dersiniz ama kullandıktan sonra durumun hiçte öyle olmadığını görürsünüz resmen kıyaslayınca d3 1.3 motoru 50 hp gibi geliyor insana
Burda yeni araç alacaklar pişman olmasın diye 1.6 yı bu sebeple öneriyoruz

Birde madem memnunum diyorsun keşke sende 1.3 alsaydında şimdi yorumunu görürdük

@Eren58034
2.0 bende tercih ederim ama TRANSPORTERİN vergisini ödüyorsun 2.0 değilde 1.8 motor yapsalardı 1.3 ile 1.6 vergisi ile aynı olurdu

K
@F.Caner
Kardeşim yanlış düşünüyorsun 1.3 okadar kötü bir araç değil d4 1.3 kasam var rampalarda banamısın demiyor

Back