ECOJET 1.3 90 beygir 2015 doblo yakıt sorunsalı

Güncelleme sonrası bilgilendirme yaparsanız hepimiz öğrenmiş oluruz

Konu 1.3 Ecojet yakıt tüketiminden Yunus 1.6 jetmaxi tüketim konusuna dönmüş 🙂
Vatandaş sorusuna değil cevap, sorduğuna bile pişman olmuştur 🙂

@ali0635
İlgin için teşekkürederim

@buldas
Servis yazılım güncellemesini yaptı ama gine düzen tutmadı tekrar randevu aldık bakalım bu sefer nolacak

@yunus0635
Allah allah nasıl şeymiş o öyle yav hayırlısı geçmiş olsun

@yunus0635
Acaba fabrika cikisi sikintisi bu arabalarda dami bas gostericek? Yazilim guncellemesinde beyini sifirlayip tekrarmi yukluyo bi acma sansimiz warmi onu bilgimiz olsun bari

• @yunus0635 abi senin tüketim işini hiç anlamadım ben benim maxiyle hiç ekonomi kasmam devirinde kullanırım 3000 civarında vites değiştiririm ve 2000 devirler genellikle seyahat ederim. Yüksek devir hem motorun sağlığı için iyidir hemde performansı yaşatır. 1500 devirle kullanmak bence saçma neden dersen bizim arabalarda turbonun varlığını 2000 devir civarında anca hissedebiliyoruz zaten. Sen nerdeyse turbo yokmuş gibi kullanıyorsun yüksek yakması çok normal bence. Ben istanbulun en ağır trafiğine giriyorum hep genellikle de şehir içi kullanıyorum zaten. Yakıtımı yıllardır shellden ve aynı istasyondan alırım. Şehir içi tüketimim yazın 7.5-8 litre civarı kışın da 9 litre civarı bu değerler bence gayet normal ve daha az yakmasını da beklemiyorum zaten. Sonuçta 1600 kg araba 9 litre yaksın hakkıdır. Bana performansı veriyor fazlasıyla zaten. Uzun yolda da 6 litre civarı yakarım hep 130-200 arası değişen hızlarla seyahat ettiğimde. Yunus abi senin bu aşırı tüketimin bana kalırsa yanlış kullanımdan kaynaklanıyor. Çok uzadı ama bakım da tüketim için çok önemli İstanbul, Ankara gibi havanın kirli olduğu yerlerde 5 bin km de bir hava filtresini değiştirmek lazım diğer filtreler ve yağın da 10 bin km yi geçmeden değştirilmesi lazım. Ben öyle yapıyorum arabamı kullanan motorun canlılığını görünce maşallah diyerek iniyor arabamdan. İyi forumlar herkese

Teşekkürler fakat benim maxi henüz 13450km ve servis 1500devirde vites değiştirme yap dedi uyanada uymuyanada saygı duyarım.servis güncelleme yaptı sorun yok yardımların için teşekkürederiz

@yunus0635
abi ben servise hiç güvenmiyorun yanıma bilir kişi diye verdikleri adama ben iş anlatıyorum. Ustası turbo hortumu takmayı unutan servislerimiz var ben doğru bildiğimi yapıyorum ve hiç pişman değilim. Servislere fazla itimat etme bence abi.

Benim servisim profosyonel ve ben hep profosyonellerle çalışıyorum ve başım ağrımıyor insanların en hayırlısı birbirine faydalı olandır helal olsun sana kardeşim.görüşürüz kib

@rahatsuz61

Yakıt Tüketimim.

Dosyalar

• 20160101_184047.jpg
    20160101_184047.jpg
    82,8 KB · Okunma: 51
  • 20160101_184100.jpg
    20160101_184100.jpg
    83,5 KB · Okunma: 47
yunusum sen 2,000-3000 arası değiştir vitesleri yol durumuna göre(düz-rampa)2,000 den aşağısı ancak bayır aşağı kurtarır.1500 de turbo ancak devreye girecek.

@MEHMET78
sevgili başkanım sadece vites değişimi 1500devirde sürüş 2000 2500devirlerde.1500 devirde uyarı veriyor shıft

@MEHMET78 tamam başkanım senimi kırayım öylede yaparım👍👍👍👍

Back