Selam arkadaşlar
Aradan 3 yıl geçti. Şimdi araç 280.000 Km . Sürekli şehirdışı kullanım. Şehir içi kullanım ile kesinlikle koyaslamamak lazım. Yılda 90.000 km yaptım ve tüm verilerimi sizlerle paylaşayım. Son ekonomik sebeplerden hızı 90km/h sabitledim. Şayet çok dağa ve kötü yola sarmadan otoban kalitesinde giderseniz 4.9 lt ile bir depo ile 1250km gördüm. Araçta şöför harici yolcu yok. Yük 100 Kg . Lastik yazlık. Şayet aynı koşullarda 100 km/h ile giderseniz 5.3 lt 110 ile giderseniz 5.6lt ve 10 ile 6.0-6.5 arası yakıyor . 7 lt hiç görmedim. Hep şehir dışı ama . Hız sabitleyici kullanıyorum. Böylece iktisat yaptık. Gelelim aracın durumuna triger 180 B de değişti . 2. Si 360 B de planlıyorum. 240B de ağır bakıma girdim . Tüm lastik aksamı kesinlikle değiştirin. Motor alt takozu , sağsol tabla , amortisör üst takozları, klima kayışı ne varsa . Ben 3500 TL harcadım bakımda . Karbon temizlik hiç yapmadım. 1-2 defa würth enjektör temizleyici kullandım. Motor sesi ve gücünde bir sorun yok. Bakımlar için kesinlikle en iyi yağ , muadil yağ vs. Kullanılmadı . Sadece servisin önerdiği selenia, yakıt Opet-Shell , motor sıvısı orijinal . Böylece motor gerçekten korunmuş oluyor. Hedefim şimdilik 500 B km . Yeni almak çok zor bu devirde. Bakım yaparak binmeye devam İnşallah. Şehir içi araba kullanımı sanırım tüm parçaları 2 kat daha çabuk eskitiyor. Debriyaj,fren,ve motor ömrü. Ben memnunum çok şükür.