Doblo Kalkışta Gelen Tık sesi

Miracc06

Azimli Üye
Doblo
Adı
Miraç
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Diğer Model
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2005
Renk
Mavi
Selamun Aleyküm arkadaşlar iyi pazarlar benim 2005 1.3 aracım var araçta kalkış yaparken tık sesi geliyor 1. viteste iken gaza basınca tık gazdan çekince tık sesi geliyor ses sağ taraftan geliyor yüksek sesli değil bunun için ne yapmam lazım şimdiden teşekürler.

Amortisör kafalarından olabilir.

Önerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

Ses veya video atabilir misiniz

En kısa zamanda atarım teşekkür ederim ilginiz için.

Salıncak vidaları gevşemiş olabilir. Bir bak derim. Bende yalama olmuştu ses yapıyordu.

Teşekkür ederim hepinizin önerisini dikkate alacağım 🙂

Aşağıdan yukarı yönlü iki ucu rotlu çifti 40tl olan 35-40 cm uzunluğunda parça ,boşluğundan yapar. Çok önemlidir değildir.

Belki önemli değil ama insan ister istemez huzursuz oluyor cevabınız için teşekkür ediyorum öneriniz dikkate alacağım.

Belki önemli değil ama insan ister istemez huzursuz oluyor cevabınız için teşekkür ediyorum öneriniz dikkate alacağım.
Selamün aleyküm usta baya vakit geçmiş üzerinden ama genede bı sorayım dedim aynı sorun benim doblodada var yükü alınca birde dururken yapıyor birinci viteste iken kalkarken ve dururken neden yapar 3 tane usta baktı bulamadi

Aynı sıkıntı bendede vardı gaza basıp çekince tık sesi geliyodu şanzıman kulağı değişti sorun düzeldi ses gitti.

Aynı sıkıntı bendede vardı gaza basıp çekince tık sesi geliyodu şanzıman kulağı değişti sorun düzeldi ses gitti.
Aynen bende de oldu şanzıman kulağı ile çözüldü.

Aracın 2005 model olduğu için öncelikle şanzıman kulağına ve motor kulağına baktır. Aks başından olsaydı tık diye bir sesten çok, daha farklı sesler gelirdi. Eğer şanzıman kulağı kırılırsa, motor elle bile beşik gibi sallanır. Aracın altına eğildiğinde şanzıman kulağını görebilirsin.

benimde oldu traversi degiştirdik gecti

Ön takım da sorun olabilir bende de vardı ama sorun neredeydi fan da 😀 fanın ayağı yoktu taktık ses gitti var az bence ön takımı ve orayı göster

Eyvallah ustalar herkesten Allah razı olsun geçen gün motor şanzıman kulağıba baktırdım sorun bulamadılar ayriyeten bugünde sanki kışlık lastik takılı gibi ses gelmeye başladı aks başından suphelenmeye başladım

Eyvallah ustalar herkesten Allah razı olsun geçen gün motor şanzıman kulağıba baktırdım sorun bulamadılar ayriyeten bugünde sanki kışlık lastik takılı gibi ses gelmeye başladı aks başından suphelenmeye başladım
ya teker poryalarinda bisey var aracinizin ya da akslardan yapiyor olabilir

ya teker poryalarinda bisey var aracinizin ya da akslardan yapiyor olabilir
Aks kafasindaki plastik ciktiysa araya toz camur girer bilyeleri bozar ve ses degisir kalkarken dururken her an ses yapar ve en kotusu kopma ihtimali vardir ve yolda birakabilir acilen kontrol ettirmenizde fayda var buyuk ihtimalle kelepcesi cikti tekrar gres surdurun kelepce taktirin 3 4 km sonra duzelmesi lazim duzelmezse akslar degisir

Back