Doblo Ortalama yakıt tüketimi

Egzoz da kalan partikülleri temizlemek için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı. Birkaç arkadaşıma sordum ama net bir cevap alamadım. Riske de atmak istemiyorum sonra başıma daha kötü bişey gelmesinden korkuyorum. Lütfen yardımcı olacak biri varsa cevap yazsın.
Ana yola çıkıp 4.vites 3500 devirde yarım saat kullanın

Merhaba arkadaşlar aracım 2013 model d3 doblo geçen haftalara kadar ortalama yakıt tüketimim 7.0 dan yukarı çıkmazdı ama şu bi buçuk haftadır 9.0 dan aşağı inmiyo neden olabilir
Çekişte düşüş var mı?

araç birinci ve ikinci viteste anlık tüketim ne gösteriyor?
Benim 2012 1.3 dizel doblom var. Şehir içinde en fazla 5.5 ortalama görüyorum. Şehirler arasında 4 - 4.5 arasında değişiyor.
Birinci ve ikinci viteste yakıt tüketimi çok çok fazla artıyor. İkinci viteste düz yolda 6'nın altına düşmem çok zor. Aracı en kısa sürede üçüncü vitese çıkarmaya çalışıyorum. Yakında 10bin bakımı için sanayiye götüreceğim. Enjektörlerine de baktırmalı mıyım?

Benim 2012 1.3 dizel doblom var. Şehir içinde en fazla 5.5 ortalama görüyorum. Şehirler arasında 4 - 4.5 arasında değişiyor.
Birinci ve ikinci viteste yakıt tüketimi çok çok fazla artıyor. İkinci viteste düz yolda 6'nın altına düşmem çok zor. Aracı en kısa sürede üçüncü vitese çıkarmaya çalışıyorum. Yakında 10bin bakımı için sanayiye götüreceğim. Enjektörlerine de baktırmalı mıyım?
bence bu ortalama ile gerek yok gayet makul bir seviye. Çok yüksek tüketimlerde ve bana göre belirli bir km üzeri 80000 ve üzeri veya 10 yıl üzeri model dizel araçlarda enjektör temizliği için bakıma sokulabilir. O da iyi bir ustaya. Bu arada emme manifoldu ve turbo bakımlarıda bir o kadar önem arz ediyor. İyi sürüşler.

1.3 90+ hp Yazılımlı dpf egr iptal. Çokça uzun yol yaparım 225/40-18 jantları koyunca 7.1'in altına inemez oldum. Ortalamda 120-130 giderim. Çok yaktığını düşünüyordum ama buradaki sayıları görünce normal karşılar oldum 🙂

Bu rakamlarda yanlışlık yoksa 100 km'de şehir içi en fazla 5.5 ve şehirlerarası 4.5 litre tüketim fevkalâde. Ben 2012 1.3 D2 ile şehirlerarası 90 km/h hızla en düşük 5 litre tüketim yakalayabildim. Şehiriçi hiç bir zaman 6.5 litrenin altına düşmedi.

bnde bugun hesapladim 2001 1.9 D sx 229000 km de hep sehirici kullaniyorum gunluk yaklasik 50-60 km medefade e tabi cok dur kalk ışıklar falan malum.yakiti da hep totalden aliyorum ayni pompadan 🙂
1000002663.jpg

Teşekkürler hocam deniycem mutlaka...
Dediğiniz gibi yaptım hocam tertemiz oldu diyebilirim. Bilgi için tekrardan çok sağolun. Tekrar sorularım olursa mutlaka sizinle iletişime geçerim. Herkese iyi günler.

Back