@LeonEyes
Neresindensin kardeş bende giresunluyum, keşap gönüllü köyündenim. Ben bizim oralarda kullandım hiç sorun yaşamadım taş gibi maşşah. Tek eksiği gerçi diğer arabalardada var altı alçak kalıyor transit münibüs gibi değil çabuk sürtüyor yere ama ben hep lastik çukurlarını ortalamadan aracın bir kenarını yüksek yere getirerek kullandım sorun olmadı.
Yük olayına gelirsek, sen bilmesende babanlar bilir eski trabzon yolu armelit ten geçen yol, bizim köy yolumuzdur. Asfalttan bizimle beraber 700kg dan fazla olan yükü (fındık) yükledim, armelitten tırnanıp yağlıdere deki fındık pazarına götürdüm sattım. Sanırım 15 km falandı yol, yarısını tırman yarısını in desek hiç sorun olmadı. Yolun çok dik yerleri de vardı normal yerleri de ben o yolda otomatiği kapatıp triptonik kullandım, hiç sorun yaşamadım. Yolda yokuş yukarı yol vermek için dur kalk ta yaptım hiç sorunsuz gittik, sürüşte hiç değişklik olmadı. Ama ben orjinal lastikleri kullnıyorum c sınıfı yani. Eğer sende alırsan c sınıfı lastik almanı öneririm, yük atacaksan şart.
Motora gelince bende daha önce 1.3 düz vites vardı 90hp şimdiki otomatik 1.6 motorda 90 hp ama kesinlikle aynı değil nedenini araştırmadım, bilmiyorum ama bu motor çok istekli rampa çıkıyor 1.3 gibi değil.