servismi sanayimi

Parcalar zamaninda degismedigi icinde belli sene sonra arabalar heryerinden patlak veriyo sadece arizali parcalar degistigi icide ayda 1 sanayi gidip akraba olunuyo sonrada bu arabalr sorunlu arizasi hic bitmiyoo denirr tabi denir sen 60 binde degismediysen sorun cikmadan evvel tabiki 100 bine gelince elinde patlar o parca

@ersenyilmaz18
@ersenyilmaz18

en başından beri söylemiştik usta çok onemli.

servis olayını sevmememin tek nedeni yapılan işlemi görememek. eyer aracımın başında durabilsem servis en garanti yerdir.

ben daha önceki skooda favoritim yüzünden sanayiden ağzı yanan biri olarak 1.9 doblomla servise gitme tarafında olmustum fakat dün ufak bir park kazası sebebiyle aracımı kasko olduğu için yetkili servisine götürdüm 3 gün müğlet verdiler bu arada boş durmayın 😀 önden arkadan ses geliyor kasislerde,ısıtma bujisi arızası veriyor onları yapın dedim bir inceleyim haberleşiriz dediler e mail istedim akam e maili actım aman allahım 2500 tl :O 2 yerinde sorun var dedim bunlar 40 tane işlem 780 işcilik 260 vergi...ilemlerin 100/95 boşuna diskler değişecek diyor kontrol ediyorum baska ustaya gösterdim temiz baskı balata değişecek diyor on numara baskı balata ....bende cözemedim servismi sanayimi :????

@huseyin1134
İyi bir ustan var ise birazda sen anlıyorsan sanayi derim. Sen anlıyorsan derken yapılan işi takip edebiliyorsun parçaları görebiliyorsun yanlış veya sallama iş yaparken müdahale edebiliyorsun ustayı uyarabiliyorsun. Serviste böyle bir şansın yok ben tecrübeye dayalı konuşuyorum bizzat serviste sıkıntı yaşadım ve haklı çıktım ustabaşı benden yaşça büyük olmasına rağmen delirdi

Araç garantili değilse bence sanayi.

Araç garantili olsa bile götürmem servise.Hyundai servisinde staj yaptım.Şöyle bi diyaloga şahit oldum.Usta başına parçanın değişmesine gerek yok.Bu parça götürür arabayı dedi usta.Ustabaşıda boşver değiştir bize para lazım dedi.Ben o lafı duyduktan sonra tanıdıklarım dahil kimseye servisi önermiyorum

70.000 kadar istanbulda servise gittim. Mazot pompası disk ve amartsör başları için 1.000 üzerinde maliyet çıkardılar. Garantiye yapamayacaklarını söylediler. Ancak servis bu parçalar garanti dışı dediler. Yaptırmadan çıktım. Servis orjinal olmayan kale marka balata taktığı için diskleri çizdiği, mazot pompası içinde sadece op etten mazot aldığımı ve Fiat ın verdiği karta işlettiği mi, amartisörler içinde garanti kapsamında olduğunu ancak servisin kabul etmedigini fiat müşteri hizmetlerine bildirdi. Ertesi gün servis aradı 1.000 tl çıkardıkları masraflara 1 tl bile ödemeden yaptılar. Bir dahada servise gitmedim. Garantisi bitmişti zaten. 12 yıllik kendi usta ma gidiyorum aracın suan 140.000 km de maşallah saat gibi.

Her 10.000 de bakım yapılması gerekiyor. Ancak dizel araç bakımı sever motorun ömrü uzar. Ben her 9.000 yaptırırim. Bir de balata ları mutlaka orjinal i ile değiştirin. 30 tl den kaçmayı. Sonra disk ler elinizde kalır.

ne sanayi ne servis artık kendimizin usta olup bir arızayı en az 3 ustaya 1 servise götürme zamanı sonrasında işlem derim

Merhaba arkadaşlar 3.yillik bakima servis 700 fiyat cikar dedi kayislar degisecekmis aracim 24000 de.Farkli bir servisi aradim hayir kayislarin degismesine gerek yok dedi .Ayrica Periyodik bakim listesine de baktim daha cok km de degisiyor garanti olayi olmasa disari gidecem ama mecburuz servise

Bizim kiler 60.000 de degismisti servis daha iyi ama 60.000 de degistryoruz demişti 24.000 km cok az

Oncelikle selamlar dizel araban varsa motoruda kucukse servisede gidersin sanayiyede bn servise karsiyim arkadasimizin dedigi gibi on disk kale balata yuzunden cizilyor ama muhtesem frenleme sistemi var fiat servsi kale balata satiyor kisaca sanayi mali neden kendi oparini satmior cunku servise giren 10 arabadan 8 on takim ve disklerin ses yapmasndan sikayetci o yuzden servis bile kale yabanci sermaye kalede bizim malimiz ama fiat bu konuda kndne guvenmior ve her zaman en iyisi yillarin ustalari varsa sabit ustan şaşma hocamm saygilar

servislerde bile ucuz kalitesiz parçalar kulanıyorlar en önemlisi motor yağı önceden selenia idi şuan opar olio kullanıyor bazıları açık yağ kullanıyor böyle kalitesiz servisler olduğu sürece servise gitmek pek matıklı değil ama işte yazılımlar garanti insanı mecbur bırakıyor ama ben servislerin yaptığı işe güvenmiyorum açıkçası

Şu ara yetkili servise gidiyorum ama Bosch servislerinde ki ustalarıda beğeniyorum aslında.ordada bakım yaptıranlar vardır fiyatlarıda yetkili servise göre daha makul sanırım..Sanayiden soğudum bu araçlar yeni teknoloji olduğundan anlamayan ama anlamış gibide yapan çok usta görünümlü tipler var.

maalesef öyle.

Sanayii diyorum. Benim gibi fiat servisinde ayrilma usta bulursan sanslisin derim.

Back