yeni araba mı yeni motor mu

furkankaya

Daimi Üye
arkadaşlar biz doblodan memnunuz ve satılması gerekiyor yani motor yag yakıyor babamla konuştuk yeni araba için 16000 verceğimize motoru yaptıralım bizi idare eder dedi
yeni motor yapmanın bir zararı var mı
yaptırısak başka nelerine de baktırmalıyız

motor yenileme bana mantıklı geldi arabayı satarsak bineğe geçeriz ve binek te sevniyorum
şimdiden teşekkür ederim sağolun 🙂

benim arabaya da yaklasıyor yavas yavas 500.000 az kaldı sayılır bende satmayı düşünmüyorum şu siteden detaylı bilgi edinebilirsin forumda değerli ustalarımzın actıgı konulardanda takip edebilirsin

(link)

iyi bir ustaya yaptırırsanız bi sorun olmaz

çok iyi bir usta bulursan sıkıntı olmaz sanırım.

satarız diyorsanız motor yaptırmayın öyle satmaya çalışın masrafı çıkaramassınız.
daha bineriz diyorsanız yaptırın keyfine bakın.

bence motor yaptırın bu arada bizim 1.4 te arabayı aldığımızdan beri yağ yakıyodu ustaya söledik yağ yakması daha iyi dedi bende anlamadım niye iyi diye ama 8 bin kmde 1 lt yağ yakıyor

ben olsam deıstırırım sımdı satsan 14 mılyar edıcek araba motoru yapıldıktan hemen sonra satsan 9 mılyar anca yapar motor yenılenmeye karsı herkesın kafasında on yargı var bence haklıyız sahın deılkı bu

bence motor yaptırın bu arada bizim 1.4 te arabayı aldığımızdan beri yağ yakıyodu ustaya söledik yağ yakması daha iyi dedi bende anlamadım niye iyi diye ama 8 bin kmde 1 lt yağ yakıyor

ne alakası varmış berat o usta motoru düzgün yapamamıştır hiç yağ eksilmemesi gerekir

abi fabrikadan çıktığından beri aynı

berat ilk senden duydum mesela opellerde normal opellerin çoğu yağ eksiltiyor ama 1,4 firede hiç duymadım

benim arabaya da yaklasıyor yavas yavas 500.000 az kaldı sayılır bende satmayı düşünmüyorum şu siteden detaylı bilgi edinebilirsin forumda değerli ustalarımzın actıgı konulardanda takip edebilirsin

(link)
sağol teşekkür ederim 🙂

ankara da yaptırcaz gibi heralde bir de bizim araba siyah duman atıyor yataklar çizik çizikler düzeltiğinde o motordan hayır gelir mi öyle bişiler duymuştum

gelir ama dediğimiz gibi usta ve orinal malzeme çok önemli

yeni motor yaptırdıktan sonra ilk 10 bin km çok önemlidir
çünkü parçaların birbirine alışma süresü rodaj vardır kesinlikle yüksek devirlere çıkmayın düşük devirdede kullanmayın motor yağını kontrol edin eksilmesi normaldir

bu çok önemli dikkat edersen motorun ömrüde uzun olur

yeni yapılan motoru fazla şılıştırmamak lazım
yağını suyunu kontrol etmeli
özellikle hararete karşı meğilli olur takip etmeli.

arkadaşlar 1.9 d lerin siyah duman atma sebebi ekzantrik milinin sivri uçları zamanla aşınıyor ve pistonlara daha az hava girmesine sebep oluyor.ben siyah duman için debimetreyi değiştirdim olmadı karbon clean yaptırdım yine olmadı.delphi servisini aradım egr den ya da ekzantrik milinden yapar dediler.egr ye baktılar kapalıymış yani sıkıntı yok.en sonunda kızdırma bujilerinden biri patlayıp değiştirmek zorunda kalınca üstteki plastik kapak açılınca baktım ki gerçekten milin ucu sivriliğini kaybedip yuvarlaklaşmış.anladımki siyah dumanın sebebi buymuş. 500 tl civarı masrafı vardı inanın ustalara güvenip yaptırmadım en sonunda müşteri çıkıncada eski doblomu satıp yenisini aldık.aracınızın çekişinde problem yoksa komple motor yaptırmadan ekzantrik miline bir baktırın derim.en azından fazla masraf çıkmamış ve arabanın her tarafı ellenmemiş olur.

arkadaşlar 1.9 d lerin siyah duman atma sebebi ekzantrik milinin sivri uçları zamanla aşınıyor ve pistonlara daha az hava girmesine sebep oluyor.ben siyah duman için debimetreyi değiştirdim olmadı karbon clean yaptırdım yine olmadı.delphi servisini aradım egr den ya da ekzantrik milinden yapar dediler.egr ye baktılar kapalıymış yani sıkıntı yok.en sonunda kızdırma bujilerinden biri patlayıp değiştirmek zorunda kalınca üstteki plastik kapak açılınca baktım ki gerçekten milin ucu sivriliğini kaybedip yuvarlaklaşmış.anladımki siyah dumanın sebebi buymuş. 500 tl civarı masrafı vardı inanın ustalara güvenip yaptırmadım en sonunda müşteri çıkıncada eski doblomu satıp yenisini aldık.aracınızın çekişinde problem yoksa komple motor yaptırmadan ekzantrik miline bir baktırın derim.en azından fazla masraf çıkmamış ve arabanın her tarafı ellenmemiş olur.

güzel ve yararlı paylaşım *clap*

Back