SONUNDA BANADA GOL ATTILAR

bakiergul

Onursal Admin
Onursal Danışman Yönetici
Renk
LAL KIRMIZI
Sevgili kardeşlerim hepinizin bildiği gibi daha doğrusu tanıdığınız üzere araçlardan anlayan bilen bir kişiyimdir. Ve yine bildiğiniz üzere bunda bir ay kadar önce 2012 model triptronik doblomu takaslayarak 2007 model bir D2 doblo almıştım....... Aracım inanılmaz temiz içinde ve dışında çizik dahi yok. Motoru ve yürüründe zerre sıkıntı yok Ancak aracımın bugün tesadüf eseri ilk sahibiyle tanıştım adam ben abi bu arabaya 180.000 km yol yaptım tık demedi deyince Ne diyorsunuz sen abi araç daha 89.000 km de deyince olurmu kardeşim. Ben sattığımda 180.000 küsürdeydi dedi. Ben ömrüm boyunca hep söze itimat ettim söze inandım. Hemen SMS ile aracı plakasından sorgulayın aracın gerçek km si maliyet 259.000 km imiş. Şok oldum dumura uğradım ....demekti hayatta kimseye güvenmemek gerekiyormuş....ama hala anlamadığım araç nasıl oluyorsa bu kadar temiz ve sorunsuz olabiliyor Kafayı yemek üzereyim. .....yarından tezi yok aracı satışa sunuyorum oysaki binecem diye balatalarından trigerine kadar ne varsa herşeyini değiştirmiştim....bir anda gözümde bitti araba. 4 tane sıfır Çelik jant ve sıfır kar lastiğinde almıştım oysa. ......bunu paylaşayım dedim. Kısacası. Bana doksandan gol attılar*helpless*

geçmiş olsun.
günümüz arabaları yüksek km lere kısa sürede erişiyor ve halen ilk günkü gibi diri duruyorlar.
bu konuda muzdarip olan yüzlerce vatandaş var.ve herkesin ortak kanısı km düşürme olayının sahtekarlık olduğu.
ne gibi tedbirler alınabilir nasıl önüne geçilir karışık durum.servis desen herkes servise gitmiyor.bu iş için tüv uygun olabilir zaten şu anda km bilgileri yazılıyor ama onunda kılıfını bulmuşlar.

Gecmis olsun.gercekten iyi arastirmak gerekli.ancak 2012 aracinizi neden alt model ile degistirme ihtiyaci duydunuz.

Çok geçmiş olsun baki abi valla çok üzüldüm. Benimde içime kurt düştü abi nasıl öğrendin sms filan demişsin ama onu biraz açarmısın? Belki bizede gol atmışlardır :|

D3 aracımın şanzımanı beni hiç mutlu etmedi Üstat ondan değiştirdim

üstad geçmiş olsun sms ile nasıl sorguluyoruz.

uzuldum gercekten. boyle durumlar icin ne gibi onlemler olabilir arastirip bilgilenelim

üstad geçmiş olsun sms ile nasıl sorguluyoruz.

Aracınızın plakasını 5664 e mesaj atıyorsunuz hasar dosyası olup olmadığı miktarı ve peşinden gelen SMS ile de son muayene ve o zamandaki km şini gönderiyor sistem

maalesef her araçta olabiliyor böyle şeyler. baki abi alırken nasıl bir sms atmadın merak ettim. 🙂

5664 TURKCELL, AVEA, VODAFONE 'dan mesaj atılarak sorgulama yapılabilmektedir.

(Sorgulamalar, normal mesajlaşma ücretinden farklı ücretlendirilmektedir)

Polis ve Jandarmanın tutmadığı, kazaya karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı - KTT SMS Sorgusu. Bu servisten kusur oranlarınızı öğrenebiliyorsunuz.

SMS gönderirken;

• Büyük/küçük harf ayrımı yoktur.
• Plaka bitişik yada ayrı yazılabilinir.
• Plaka il kodu iki hane olmalıdır.
• Kaza yerine KZ veya KTT de kullanılabilir.
• Kaza veya KZ veya KTT yazdıktan sonra, bir boşluk bırakıp Plaka No. yazılmalıdır.

Örnek SMS Sorgu şekli;

KAZA 34GSK33 veya
KAZA 34 GSK 33 veya,
KZ 34GSK33 veya
KZ 34 GSK 33 veya,
KTT 34GSK33 veya
KTT 34 GSK 33

SMS ile sorgulama sekilleri :

Hasar Geçmişi SMS Sorgulama

HASAR Plaka No yazıp 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek ; HASAR 34XX1234

Diğer Sorgulama Şekilleri

Araç (Plakası değişmiş olsa dahi) hasar geçmişini öğrenmek için.

HASAR 34XX1234 S

HASAR S XXXYYYZZY123 (Sadece Şasi ile)

HASAR M XXYYZZ123 (Sadece Motor No ile)

uzuldum gercekten. boyle durumlar icin ne gibi onlemler olabilir arastirip bilgilenelim

Valla en güzeli SMS ile sorgulamak. Ve bilen birilerini alıp gitmek araç alırken

bu tür aldanmaların önüne geçmek için
ya sıfır alınacak (bu her zaman gerçekleşmiyor)yada ikinci el alınan aracın sahibini bileceksiniz(oda sıfır aldıysa emin olursunuz)
bir kaç el değiştiren helede galeriye düşen araçlarda bu tür olumsuzluklar illaki oluyor.

araç galiba sürekli uzun yol yapmış, o yüzden fazla yıpranmamıştır ve kilometresi yüksektir.

burada bir araç alıncaktı araç servise götürüldü sanayide dolaştırıldı.değişeni bırakın gram boya yoktu.km orjinal bakımlı.araç sigortada pert gözüküyor
hemde çok ilginç bir durumda.merak eden olursa pert sebebini yazarım

maalesef her araçta olabiliyor böyle şeyler. baki abi alırken nasıl bir sms atmadın merak ettim. 🙂

Polis ve Jandarmanın tutmadığı, kazaya karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı - KTT SMS Sorgusu. Bu servisten kusur oranlarınızı öğrenebiliyorsunuz.

SMS gönderirken;

• Kaza veya KZ veya KTT yazdıktan sonra, bir boşluk bırakıp Plaka No. yazılmalıdır.

Örnek SMS Sorgu şekli;

KAZA 34GSK33 veya
KAZA 34 GSK 33 veya,
KZ 34GSK33 veya
KZ 34 GSK 33 veya,
KTT 34GSK33 veya
KTT 34 GSK 33

Örnek ; HASAR 34XX1234

HASAR 34XX1234 S

Mustafa zaten sms ile gelen kaza hasr bilgisi sigortanın karşı tarafa ödeiği hasarı yazıyor. Benim sıfır araçtafa sorguladım 1130 tl hasar gözüküyor. Geri geri çıkarken kia binek otoya dokunmuş ve kapısını içeri göçertmiştim ona ödenen para sorgulamada çıkıyor

Pert konusuna gelince. 1000 tl lik hasara bile bazen bazı kaskolar aracı perte çıkarabiliyorlar

SMS gönderirken;

Örnek SMS Sorgu şekli;

KAZA 34GSK33 veya
KAZA 34 GSK 33 veya,
KZ 34GSK33 veya
KZ 34 GSK 33 veya,
KTT 34GSK33 veya
KTT 34 GSK 33

Örnek ; HASAR 34XX1234

HASAR 34XX1234 S

İsmailim dedim ya ben söze itimat eder. Ve değer veririm. Aldığım kişi esnaf arkadaştı.....telefon açıp sitem ettim yemin ediyor ben yaptırmadım diye

ops diyorum başka bişey demiyorum...
Bu mesajları nekadardan ücretlendiriyolar peki?

Back